Seda New Yorki ei ole enam

Aurelia Aasa
, kriitik
Copy
Timothée Chalamet, kes on ristitud uue põlvkonna Leonardo DiCaprioks, on filmis «Vihmane päev New Yorgis» noore romantikuna šarmantne.
Timothée Chalamet, kes on ristitud uue põlvkonna Leonardo DiCaprioks, on filmis «Vihmane päev New Yorgis» noore romantikuna šarmantne. Foto: Kaader filmist

Woody Allen kannab meid taas New Yorki. Aga see New York pole enam nii üllatusterohke ega vahetu. Küll endiselt täis nostalgiat ja üksildasi seiklejaid. Olevik on siiski pilvine ning pilvine on ka linateose tulevik. Seda vähemasti Põhja-Ameerikas, kus filmi levi on küsimärgi all.

Poleemika filmi «Vihmane päev New Yorgis» ümber algas juba mõnda aega tagasi. Alleni minevikuskandaalide tõttu lõpetas Amazon Alleniga levilepingu. Vastukäiguna kaebas Allen Amazoni kohtusse. Ka Jude Law, üks filmi osatäitjatest, on Amazoni käitumist teravalt kritiseerinud.

Filmi peaosatäitjad – Elle Fanning, Timothée Chalamet, Selena Comez – annetasid filmi eest teenitud tulu seevastu naisteühendustele. Olgu viimase põhjuseks PR-nõks või mitte. Euroopa, erinevalt Ameerika turust, on filmi soojemalt vastu võtnud. Septembris avas linateos Prantsusmaal Deauville’i filmifestivali. Ka on filmil levitajaid kõikides suurtes Euroopa filmiriikides, nagu ka mitmes paigus Aasias ja Lõuna-Ameerikas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles