USA mereväe endise piloodi teatel nägi ta Tic-Taci dražee kujulist veealust ufot

Inna-Katrin Hein
Copy
Tic Tac dražeed
Tic Tac dražeed Foto: PEETER LANGOVITS / PM/EMF/

Ameerika Ühendriikide kõrge mereväelane, endine hävituslennuki piloot avalikustas, et nägi 2004. aastal San Diego ranniku lähedal veest kerkimas Tic-Taci dražee kujulist hiiglaslikku tundmatut objekti.

David Fravori sõnul oli ta koos kaaslastega San Diego rannikust 160 kilomeetri kaugusel treeninglennul, kui järsku oli veepinna lähedal näha umbes 12-meetrist objekti, mis liikus edasi ja siis tagasi ning siis paremale ja vasakule, teatab news.com.au.

Fravori sõnul üritas ta seda Tic-Taci-kujulist objekti jälitada, kuid see kadus vetesügavusse.

Üks tema eskadrilli kuulunud piloot jõudis objekti infrapunakaameraga jäädvustada. See jäädvustus jõudis hiljem USA kaitseministeeriumi ametniku Luis Elizondo kätte, kes selle avalikustas koos teiste videodega, millel on veel kummalisi, oletatavalt maaväliseid objekte. Samad videod on ka ansambli Blink-182 muusiku Tom DeLonge’i asutatud ufouuringute organisatsiooni To The Stars Academy valduses.

Fravor esines 5. oktoobril Joe Rogani taskuhäälingus, kus ta rääkis kummalisest veealusest objektist ning ka sellest, et teised piloodid on näinud kummalisi objekte, mida nad selgitada ei oska.

Tundmatu lendav objekt. Pilt on illustreeriv
Tundmatu lendav objekt. Pilt on illustreeriv Foto: Kiyoshi Takahase Segundo / PantherMedia /Scanpix

Tema andmetel oli veest tõusvate kummaliste objektide kohta infot juba 1990. aastatel,  mil nähti mitmel korral suurt «massi» sügavusest pinnale tõusmas.  

Ta lisas, et 2004. aasta juhtumi ja varasemate juhtumite puhul ei olnud veealused objektid kindlasti allveelaevad, sest allveelaevad on teistsuguse kujuga. «Kui oled näinud allveelaeva nii sadamas kui ka veepinnale tõusmas, ei saa seda mitte millegagi segamini ajada. See objekt oli ovaalne, Tic-Taci-kujuline ning see ei sarnanenud allveelaevaga. See suutis kiiresti sügavusse tagasi minna,» meenutas ekspiloot.

Fravori teatel nägi vees olnud kummalist objekti ka USA mereväe ristleja USS Princeton meeskond oma radaril, olles ka varem midagi sellist märganud.

Ta lisas, et nii tema, ta meeskonna kui ka USS Princetoni meeste arvates eiras 2004. aasta veealune objekt gravitatsiooni, kuna suutis kiiresti üles-alla, paremale-vasakule liikuda.

Fravori teatel on ta näinud treeninglendudel veel ebatavalisi objekte, kuid need olid õhus, mitte vees. Üks sellistest intsidentidest oli jaanuaris 2015 USA idaranniku lähedal.

Hävituslennuki piloot. Pilt on illustreeriv
Hävituslennuki piloot. Pilt on illustreeriv Foto: Mohamad Razi Bin Husin / PantherMedia /Scanpix

2014–2015 nägi tundmatuid lendavaid objekte mitu treeninglennul olnud USA mereväepilooti.

Selle aasta aprillis andis USA merevägi sõjaväelastele uued juhised, kuidas tundmatutest objektidest raporteerida.

USA president Donald Trump on saanud ka uforaporteid, kuid tema sõnul ei usu ta maavälistesse lendavatesse objektidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles