Jäiselt värske treiler: Kisub «Troonide mänguks»? Loe, mis saladused paljastab «Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused»

Spekter
Copy
«Lumekuninganna ja igavene talv 2»
«Lumekuninganna ja igavene talv 2» Foto: Kuvatõmmis

Uus, järjekorras teine ametlik treiler kauaoodatud animafilmile «Lumekuninganna II: Elsa ja Anna uued seiklused» (Frozen 2) annab paremat aimu, mis seiklused ootavad aasta lõpus kinoekraanidel ees Annat, Elsat ja nende sõpru. 

Kahe treileri peale kokku saame loost juba üksjagu vihjeid. Esmalt on selge, et kui esimene film oli rohkem Annast, kes püüdis aidata enda ja oma jäise talendiga pahuksis õde aidata, siis järjefilm rändab loos kaugele minevikku, juba õdede vanemate, kuningas Agnarri ning kuninganna Iduna noorusaegadesse. «Minevik pole selline, nagu arvasid,» kõlab esimeses treileris juba viide, et Elsa maagiline jääpuudutus võib olla seotud kaugete minevikusündmustega. 

Kuid kerides korraks tagasi n-ö tänapäeva, siis näeme teises treileris, et loss on ikka veel jääs, mis tähendab, et Elsa on jätkuvalt kuninganna ning paistab, et elab linnarahvaga rahus ning on oma jäiste võimete üle valitsema õppinud (ehkki nagu esimene treiler näitab, siis on Elsalgi veel arenguruumi, mida ta kas vabal ajal või siis juba teises filmis vajadusest proovile paneb). 

Minevikuloo jutustab aga sisse kuningas Agnarr ise, rääkides pisikesele Elsale ja Annale muinasjuttu maagilisest metsast. Meenutuses heidame pilgu kuningale tema nooruses –heledapäine särasilmne poiss märkab enda seljataga, kuidas tuul keerutab õhus pruunide juustega poisiriietes tüdrukut. Ilmselt on tegemist Idunaga – kusjuures eelmises treileris keerutas tuul poissi ja tüdrtuk vaatas pealt. Kas tegu võib olla hetkega, mil Agnarr ja Iduna esmakordselt kohtuvad? Ja kas Iduna võib olla pärit maagilisest metsast? See võiks seletada Elsa maagilisi võimeid. Kuid paistab, et järjefilmi keskseks küsimuseks ongi, kust täpselt Elsa jäine puudutus pärit on ning miks talle see anne anti. Näib, et tegu võib olla ammuse ettekuulutuse täitumisega: Elsa loodud rombikujulised teemandid näivad viitavat Stonehenge'i moodi kivikujudele maagilise metsa väravatel, millel on sama märk. «Alguses arvasime, et sinu võimed on selle maailma jaoks liiga tugevad, nüüd aga loodame, et neist piisab,» kõlab teises treileris, kus Elsa saadetakse kaugele põhja, avastama maagilist metsa, mis praegusest kuningriigist mingil põhjusel lahutatud. 

Mitmed juba tuttavad tegelased on filmis samuti tagasi, näiteks trollid ja saunik-poodnik Oaken. Iseäranis olulisteks tegelasteks näivad olevat kividest välja veerevad trollid, kel paistavad olevat oluliselt suuremad ja väga ohtlikud «sugulased», kellega järjefilmis pistmist tuleb. Elsale näidatakse ka ilmutust, mis viitab ammusele lahingule linnarahva ning maagilise metsa elanike vahel. 

Boonusena paistab, et miski seob metsarahvaga ka põhjapõder Sveni. 

Vaata uhiuut treilerit: 

Meenuta ka eelmist:

2013. aastal välja tulnud «Lumekuninganna ja igavene talv» (Frozen) osutus globaalseks megahitiks ning nakatas miljonid tüdrukutirtsud üle ilma Elsa-vaimustusse. Omaette fenomeniks sai ka maailma kinodes Disney'le üle 1,2 miljardi dollari suuruse kassatulu teeninud filmi tunnuslugu «Olgu nii», mis võitis filmile parima animatsiooni kuldmehikese kõrval ka parima filmilaulu Oscari.

Apollo Kinodes alates 27. detsembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles