Piinlik lugu: kirjanik David Morrellil on «Rambo» filmi pärast häbi (2)

Copy
Sylvester Stallone filmis "Rambo: Last Blood" (2019).
Sylvester Stallone filmis "Rambo: Last Blood" (2019). Foto: CAP/RFS / Image supplied by Capital Pictures/ Scanpix

Kriitikud ei ole end filmi «Rambo. Viimane veri» arvustamisel tagasi hoidnud. Paraku ei ole filmi fänn ka Rambo tegelaskuju looja, kirjanik David Morrell, kes Twitteris oma pahameelt väljendas.

Morrell sai laiemalt tuntuks 1972. aastal, kui ilmus tema romaan «Esimene veri». Selle põhjal tehti mitu «Rambo» filmi, mille peategelast on seniajani mänginud näitleja Sylvester Stallone. Nüüd, kui esimese filmi linastumisest on möödunud 40 aastat, jõudis kinodesse «Rambo. Viimane veri», mis on saanud väga halbu hinnanguid erinevates väljaannetes ja ka Rotten Tomatoes kriitikutelt.

David Morrell jagas Twitteris artiklit, kus film suuresti maha tehakse ning märkis juurde, et on arvustustega nõus, sest kogu film on üks puder ja kapsad. «Mul on piinlik, et sellega minu nime seostatakse,» tunnistas mees sotsiaalmeedias.

Hiljem selgitas Morrell väljaandele Newsweek, et tundis end kinost lahkudes alandatuna ja et tema inimväärikust on solvatud. Nimelt puudus autori meelest filmist hingestatus. «Ma tundsin end pärast selle vaatamist vähem inimesena, ja tänapäeval on see väga kahetsusväärne sõnum.»

Kinokülastajad ei ole olnud oma hinnangutes nii armutud kui filmikriitikud, kuid Morrelli tuju see ei tõsta. Tema meelest on eeldatud, et vaatajad on Rambo taustalooga juba tuttavad, kuid tõenäoliselt tekib kõigil alla 40-aastastel filmivaatajatel nähtu kohta küsimusi, sest sündmustik on väga segane.

«See film on mitmest perspektiivist täiesti läbi kukkunud,» nentis David Morrell. «Parim, mis ma võin öelda, on see, et paar esimest minutit olid paljulubavad.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles