Turvatöötaja julge sekkumine peatas purjus kaubikujuhi

Copy
Purjus juhid on liikluses suureks ohuks. Foto on illustratiivne.
Purjus juhid on liikluses suureks ohuks. Foto on illustratiivne. Foto: Wavebreakmedia ltd / PantherMedia / Wavebreakmedia ltd

Nädalavahetusel ründasid alkoholijoobes kaubikujuht ja viimase kaaslane G4S turvatöötajat, kes takistas neil kaubikuga sõitmast ja võttis juhilt sõiduki võtmed.

Laupäeval, 21. septembril peale kella 22 läks 65aastane turvatöötaja Väino Harjumaal Rae vallas asuva tankla teenindusjaama. Sinna sisenesid ka kaks 20ndates eluaastates meest, kes olid silmnähtavalt joobes. Üks neist üritas kohviautomaadist kuuma jooki võtta, kuid ei saanud sellega joobeseisundi tõttu hakkama ja hakkas aparaati togima. Turvatöötaja kutsus mehe korrale ja näitas ette, kuidas automaadist kohvi saada. 

Mehed maksid oma joogi eest ja väljusid teenindusjaamast. Klienditeenindaja juhtis turvatöötaja tähelepanu sellele, et mehed tulid tanklasse kaubikuga ja mõlemad on joobes. Turvamees otsustas mehi takistama minna, läks välja kaubiku juurde ja ütles neile, et nad sõitma ei hakkaks ning võttis sõiduki võtme enda kätte. 

Rooli taga istunud purjus mees aga turvatöötajat kuulda võtta ei tahtnud ja haaras võtmed tagasi. Väitis, et turvatöötajal pole õigust sekkuda ja käivitas valge Toyota kaubiku. Järgmise sammuna keeras turvatöötaja kaubikul süüte välja ja võttis võtmed taaskord ära. Selle peale kaubikujuht ärritus ja ründas turvameest, kes asus ennast kaitsma ning surus mehe asfaldile. Sel ajal kui turvatöötaja juhtunust politseid teavitas ja abi kutsus, ründas teda selja tagant kaubiku juhi kaaslane. Temastki sai turvatöötaja jagu. Järgmisena üritas kaubikujuht põgeneda, kuid turvatöötaja ei lasknud tal minema joosta. 

Kaubikujuht hakkas vastu ka kohale tulnud politseinikele, mistõttu panid nad 27aastasel mehel käed raudu ja toimetasid jaoskonda.

Meest kahtlustatakse mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis. Seadus lubab sellise rikkumise eest karistada kriminaalkorras rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Kaubikujuhi kaaslase andmed fikseeriti ja temal lubati koju minna.

«Väino oma julguse ja enesekindlusega peatas järjekordse ohtliku roolijoodiku, et Eesti oleks turvalisem. Tema otsustav tegutsemine on kindlasti eeskujuks. G4S patrullid aitavad igal aastal tabada kümneid inimesi, kes on joobeseisundis rooli istunud,» ütles G4S Eesti valvedivisjoni direktor Villu Õun.

«Meil kõigil on õigus sekkuda kui märkame, et keegi tahab pärast alkoholi tarvitamist rooli istuda.» Õun siiski hoiatab, et enne õigusrikkuja peatamist tuleb alati olukorda hinnata, vältimaks enda asjatut ohtu seadmist. «Turvatöötajal on korrarikkujatega tegelemiseks väljaõpe, abivahendid enda kaitsmiseks ja paremad võimalused kiireks abi kutsumiseks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles