Fotod: romusõidukid viiakse Põhja-Tallinna tänavatelt minema

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Aasta algusest saati on viidud Põhja-Tallinna tänavatelt minema munitsipaalpolitsei pealekäimisel üle viiekümne romusõiduki.

Selle tulemusel vabanes linnaosas keskmise ostukeskuse parkla jagu parkimiskohti.

Munitsipaalpolitsei on seadnud eesmärgiks Põhja-Tallinna linnaosa romusõidukitest puhastada. Aasta lõpuni on plaanis viia minema veel kakskümmend sõidukit.

«Munitsipaalpolitsei on teinud head tööd. Omalt poolt tahaksin autoromude omanike südametunnistusele koputada, sest ühelt poolt elumajade vahel tarbetult seisvad sõidukid jätavad kohalikud parkimiskohtadest ilma ja teiselt poolt seavad nad ohtu lapsi, kes uudishimust mahajäetud autodesse mängima lähevad. Samuti pakuvad romud huvi kodututele ja narkomaanidele,» ütles Põhja-Tallinna vanem Peeter Järvelaid.

Munitsipaalpolitsei Põhja-Tallinna tugipunkti vaneminspektor Pavel Boitsovi sõnul on romusõidukite omanike tuvastamine päris keeruline ülesanne.

«Näiteks müüakse auto edasi, kuid jäetakse ümber registreerimata. Seetõttu meenutab mupo inspektori töö tihtilugu detektiivi tegevust. Viimasel ajal on tekkinud aga uus trend. See on seotud Ukrainast pärit töötajatega, kes siia tööle tulles ostavad kehvas seisus auto, sõidavad selle romuks ja kodumaale naastes jätavad selle suvalises kohas teeservale,» rääkis Boitsov.

Ta lisas, et umbes 80 protsenti autoromude omanikest on siiski mõistlikud inimesed, kes pärast selgitavat vestlust viivad kasutud ja mittevajalikud autod vabatahtlikult minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles