Marjule läinud Veera leiti surnuna

Tartu Postimees
Copy
Räpina aianduskooli pargis hukkus puuharu alla jäänud mees.
Räpina aianduskooli pargis hukkus puuharu alla jäänud mees. Foto: Marko Saarm / Sakala

18. septembri õhtul kella 20 ajal sai häirekeskus teate, et Tartumaal Valmaotsa külas Alam-Pedja looduskaitsealal jäi kadunuks terviseprobleemidega proua, kel pole telefoni kaasas. Kõne laekumise ajaks oli proua terve päeva olnud eluspüsimiseks vajaminevate ravimiteta, mistõttu oli küsitav, kas tema elu enam päästa õnnestub.

Viimastel päevadel on politsei viinud läbi mastaapsed otsingud patrullide, teenistuskoerte, lennuki, drooni ja vabatahtlike otsijate abiga leidmaks prouat, keda viimati nähti Tartumaal Alam-Pedja looduskaitsealal.

«Otsingumeeskond jätkas täna otsinguala kontrollimist, et leida kolmapäeval Alam-Pedja looduskaitsealal kadunuks jäänud Veerat. Paraku leiti täna kella 14.30 ajal rabast naise surnukeha,» ütles Tartu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Alik Säde. Tema surma põhjus selgitatakse ekspertiisis. Naine leiti umbes kahe kilomeetri kaugusel Selli-Sillaotsa õpperajast, kust ta teadaolevalt rabasse marjule suundus.

«Paraku on nii, et ka kõige tuttavam mets, raba või soo võib ühel hetkel muutuda tundmatuks ja sellises olukorras võib inimene üsna kergesti orientatsiooni kaotada. Kui eksinu on sellises olukorras metsas ihuüksinda ja ka telefonita, millega kiiresti abi kutsuda, ning puuduvad ka näiteks eluliselt olulised ravimid ja ilmastikule vastavad riided, siis võib seenele või marjule minek otsijate pingutustele vaatamata viia traagiliste tagajärgedeni,» sõnas piirkonnapolitseinik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles