Video: Kiievis blokeeris relvastatud mees silla ja ähvardab selle õhku lasta (1)

Copy
Kiiev 18.09.2019.
Kiiev 18.09.2019. Foto: SERGEI CHUZAVKOV / AFP

Relvastatud mees blokeeris Kiievis metroosilla, mis viib üle Dnepri jõe. Mees hakkas relvast tulistama ja lubas silla õhku lasta, edastas Gazeta. ru. 

Kella kuue paiku õhtul, Dnepri jõe metroosillal, avas mees tule. Lisaks lubas ta silla õhku lasta. 

Politsei teatas, et sündmust loetakse kui terroriakti. Politsei alguses nimetas suuroperatsiooni nimega «Sireen», mis tähendas seda, et otsiti kurjategijat, pärast aga nimetati «Äike». «Teed on blokeeritud. Mees asub silla keskel,» ütles politsei pressiesindaja. 

Kell 19.20 edastas Ukraina telekanal «Meie», et kurjategija hoiab käes Ukraina lippu ja tulistab relvast taeva poole. 

Kell 19.35 said Kiievi politsei, kaitsepolitsei ja sõjavägi mehe kätte. Vahistamisel mees vastupanu ei osutanud. Prokuratuur esitab mehele terroriakti ettevalmistamise eest vastutusele võtta. Eriüksus ei tuvastanud tema kehal lõhkekehi. 

«Praeguseks on kindel isik. Esialgsel informatsioonil on ta alkoholi tarbinud. Tõenäoliselt on ta narkootikumide mõju all,» selgitas Kiievi linnapea Vitalii Klitsko pressile.  

Gazeta.ru kirjutab, et mees on Krimmist pärit Aleksei Belko (42-aastane). Politsei teatas, et selle aasta juunis andis Aleksei Belko Desnyanskiy ringkonna politseiosakonnale vabatahtlikult üle kilo lõhkeainet ja 88 padrunit. Toona ütles ta politseile, et leidis neid kogemata Tšernihivi küla seifist. 

Esialgsetel andmetel oli varasemalt Belko eriväe kaheksanda rügemendi snaiper ning tal oli probleeme juhatusega. 


 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles