Seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher viibib väidetavalt Pariisi haiglas (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Pariisi Georges Pompidou haigla
Pariisi Georges Pompidou haigla Foto: ANTOINE CAU/SIPA /Scanpix

Prantsuse meedia teatel on sakslasest endine vormel-1 piloot ja seitsmekordne maailmameister Michael Schumacher Pariisi Pompidou haiglas, kus talle tehti organismi taastavat ja põletike eest kaitsvat tüvirakuravi.

Praegu 50-aastane Schumacher sai 2013. aasta detsembris Prantsusmaal Meribelis mäesuusatades raskelt vigastada ja teda ei ole ligi kuus aastat avalikkuses näha olnud, teatab msn.com.

Väljaande Le Parisien teatel ravib Schumacherit Prantsusmaa kunagise presidendi Georges Pompidou nime kandvas haiglas tuntud südamekirurg Philippe Menasche.  

Georges Pompidou haigla, mis asub Pariisi 15. linnaosas aadressil 20 Rue Leblanc.
Georges Pompidou haigla, mis asub Pariisi 15. linnaosas aadressil 20 Rue Leblanc. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP/Scanpix

Väljaanne jätkas, et Schumacheri tüvirakuoperatsioon kulges edukalt ja ta on uuesti teadvusel.

Menasche läks 2014 ajalukku maailma esimese südameoperatsiooniga, milles ta kasutas patsiendi organi taastamiseks tüvirakke.

Schumacheri esindajad ei ole kinnitanud, et endine vormel-1 piloot on Pariisi haiglas. Samuti ei ole nad avaldanud, milline on Schumacheri tervislik seisund.

Prantsuse meedia allikaks on anonüümseks jääda soovinud medõde, kes töötab Pompidou haiglas. «Olen üks neist meditsiinitöötajatest, kes Schumacheri eest hoolitseb. Kinnitan, et operatsioon kulges hästi ja ta tuli pärast operatsiooni teadvusele,» oli medõde ajakirjanikele öelnud.

Schumacher on alates 2014. aasta sügisest olnud Šveitsis Lausanne’i lähedal oma villas kodusel ravil, kus ta eest hoolitseb 15-liikmeline arstide ja õdede meeskond.

Tuntud mehe pere ei ole aastate jooksul just palju infot ta tervisliku seisu kohta avaldanud.

Michael Schumacheri naine Corinna Schumacher tegi selle aasta jaanuaris, kui ta mees sai 50-aastaseks, haruldase avalduse, milles teatas, et ta abikaasa on parimates kätes ja tema heaks tehakse kõik, mis võimalik.

Michael Schumacheri abikaasa Corinna Schumacher
Michael Schumacheri abikaasa Corinna Schumacher Foto: HOCH ZWEI / imago images /Scanpix

Schumacher on seni vormel-1 kõige edukam piloot oma 91 grand prix võiduga. Ta on seitsmekordne maailmameister. Benettoni piloodina sai ta maailmameistriks 1994 ja 1995 ning Ferrari piloodina 2000 – 2004.

Georges Jean Raymond Pompidou (5. juuli 1911 – 2. aprill 1974) oli Prantsusmaa poliitik, president ja Andorra kaasvürst aastatel 1969–1974.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles