«Litsidest» tuntud näitleja Jekaterina Novosjolova hakkas muuseumipedagoogiks

Elu24
Copy
Ameerika tippjumestaja Shawn Towne hotellis Kolm Õde. Jekaterina Novosjolova.
Ameerika tippjumestaja Shawn Towne hotellis Kolm Õde. Jekaterina Novosjolova. Foto: Maksim Toome

Näitleja Jekaterina Novosjolova (34) sobib muuseumipedagoogi ametisse nagu valatult, sest ühes heas pedagoogis peab olema tubli annus näitlejat!

Elu24 küsis Jekaterinalt, kas ta on varem pedagoogikaga tegelenud?

«Mul on suur kogemus lastega näiteringide juhtimises. Kunsti vastu tunnen huvi juba lapsepõlvest, olen ka joonistamisega tegelenud. Magistriõpingute ajal osalesin Eesti Kunstiakadeemia joonistamis- ja maalimistundides,» vastas Jekaterina Novosjolova.

Kuidas sattusite Kumusse tööle?

«Kandideerisin! Kumu on mu lemmikkoht! Tallinnas asuvate kunstigaleriide külastamine on minu jaoks alati olnud inspiratsiooniallikas ka näitlejakarjääri arenemisel. Otsin alati seoseid kujutava kunsti ja teatri vahel, see rikastab. Võtan seda kui mõnusat hobi, mida vabakutselise näitlejana saan teatri- ja filmiprojektide kõrval teha.»

Kes on teie lemmikkunstnik?

Novosjolova tunnistas, et ühte kindlat lemmikut ta välja tuua ei oskagi. «Igas kunstiliigis on huvitavaid perioode ja säravaid tähti. Minu vaieldamatuks lemmikuks on impressionistid ja nende mõju ka Eesti kunstis. Mind vaimustab Karl Pärsimägi looming, teda peetakse Tartu Matisse’iks. Ehk käekirjast saab aru, miks.»

Näitleja Jekaterina Novosjolva on vabakutseline näitleja, laiema tuntuse tõi naisele Mart Sanderi sari «Litsid», kus ta mängis Anastassia tegelaskuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles