Nädala uued filmid: Kuninglik visiit, rikkurkoera penielu, hingetühjus pärast sõda, tants päranduse ümber ja miljard dollarit

Spekter
Copy
«Downton Abbey»
«Downton Abbey» Foto: IMDB

Sel nädalal jõudis kinodesse esinduslik valik draamafilme, sekka üks tõeliselt värskendav Eesti komöödia ning lustakas animafilm loomasõpradele.

Kodumaine komöödia «Ükssarvik» räägib idufirma-eestlastest, kes unistavad miljardist

Tegijate poolt žanriliselt «startup-komöödiaks» nimetatud film jutustab Liisa Pulga ja Henrik Kalmeti poolt kehastatud kahe noore iduettevõtja teekonnast «kodugaraažist» maailma tehnoloogia mekasse Silicon Valley'sse.

Lugu põhineb enam kui 30 reaalse Eesti startup-ettevõtja kohati uskumatutel ja humoorikatel juhtumistel ning kogemusel viimase 15 aasta jooksul. Tempokas film annab vaatajale autentse ja värvika pildi tehnoloogiafirma tegemise võlust ja valust, usaldamisest ja unistamisest, hullusest ja hulljulgusest, inspiratsiooniks mõistagi kõik maailma Steve Jobsid, Bill Gatesid, Mark Zuckerbergid ja Elon Muskid.

Filmi autoriks ja lavastajaks on edukas tehnoloogiaettevõtja Rain Rannu, kes proovis filmi alal esimest korda kätt 2016. aastal gerilja-stiilis vändatud komöödiaga «Ameerika suvi». «Ükssarvik» on tema teine täispikk mängufilm. 

Olulistes kõrvalosades löövad kaasa Hollywoodis tegutsev Eesti päritolu näitleja Johann Urb («CSI: Miami», «Eastwick», «Zoolander») ning Rogelio Douglas Jr, kes muuhulgas mängis kolme Oscariga pärjatud mängufilmis «Whiplash» ning ülimenukas kassahitis «Straight Outta Compton.» Lisaks teevad kaasa tuntud Eesti näitlejad: Anti Kobin, Roland Laos, Riivo Anton, Rain Tolk jpt.

Apollo Kinodes alates 11. septembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Lõpuks kohal! Vaata värskest treilerist, mis hakkab toimuma armastatud inglise teleseriaali «Downton Abbey» kinofilmis

Rohkesti auhinnatud briti seriaal «Downton Abbey», millele aastaid ETV ekraanil eestlasedki kaasa elanud, saab juba sel sügisel järje täispika mängufilmi näol.

Kuus hooaega jooksnud seriaal (esmakordselt eetris 2010. aastal) jälgis aristokraatliku Crawley perekonna elu kuningas Edward VII järgsel Inglismaal ning lõppes 2015. aasta esimesel jõulupühal eetrisse jõudnud pühadeepisoodiga. Sarja edu sai selgeks kohe: juba esimene osa jõudis 11,6 miljoni vaatajani ning viimase osa vaadatavus ei jäänud pikalt maha. Sari haaras 2011. aastal endale koguni Guinnesse rekordi kui kriitikute poolt kõige kõrgemalt hinnatud telesari (mille ületas samal aastal siiski «Halvale teele»).

Nagu näeme treilerist, siis ootab Downton Abbey rahvast filmis, kus toimub tegevus juba moodsates 20ndates, ees kuninglik külaskäik ning hargnema hakkavad kirglikud suhteliinid.

Apollo Kinodes alates 13. septembrist 2019.

Vaata lisa Apollo Kino kodulehelt.

Vene südantlõhestav draama «Piitsavars» vaatab julgelt otsa sõjast laostatud noorte naiste hingepiinadele ja elujanule

Vene kino uue põlvkonna ühe isikupäraseima režissööri Kantemir Balagovi teine täispikk film «Piitsavars» (Beanpole / Дылда), mis võitis Cannes'i filmifestivalil Un Certain Regard'i programmi parima režissööri preemia, rabab vapustavate misanstseenide ning südantlõhestava ja sügavalt inimliku looga sõjakoledustest räsitud noorte inimeste püüdlustest eluga edasi minna.

Vaid 28-aastases Balagovis on kohtunud pöörane loominguline laeng, sest ühelt poolt on ta Kabardi-Balkaariast pärit lihtne mägilane, teisalt on ta õpetajaks Aleksander Sokurov. Kui juba oma esimeses filmis «Lähedus» lõhkus ta harjumuspäraseks saanud vaatenurka ja jutustas brutaalse kaukaasia loo läbi naisprotagonisti silmade, siis «Piitsavars» võtab ette veelgi suurema tabuteema lahkamise, milleks on Leningardi blokaadi järgne elu ning pealtnäha kangelasliku sõjavõidu fassaadi taha jääv inimlik moraalne ja füüsiline laostatus. Saanud algtõuke Svetlana Aleksijevitši romaanist «Sõda ei ole naise nägu», asetab Balagov ka siin sõjafilmidele mitteomaselt põhifookusesse hoopis naised.

Filmi nimitegelaseks on ebatavaliselt pikka kasvu ebamaise välimusega tütarlaps Iia, kes on rindelt tagasi pöördunud ning püüb hospitalis medõena töötades ja kommunaalkorteris 3-aastast Pašat kasvatades mingitki elulist terviklikkust taas üles leida. Ümberpiiratud linn on vabanenud, ent sõda on endast jätnud kõmiseva tühjuse ja hirmutavatest mälestustest läbikasvanud oleviku. Iia letargilisse seisundisse toob muutuse temperamentne rindekaaslane Maša, kes samuti Leningradi jõuab ning on täis soove ja elujanu ning annab loo arengule hoopis jõulisema pöörde. See on film läheduse otsimisest olukorras, kus kõik tavapärased viisid selleks on hävinud ning soojuse leidmine nõuab ebainimlikke pingutusi.

Balagov ja kõigest 24-aastane väga andekas naisoperaator Ksenija Sereda loovad koos väga detailitäpse, ent samas tugevalt stiliseeritud ja visuaalselt kütkestava maailma. See on noorte autorite film, mis on vaba paatoslikust krambist ning vaatab julgelt otsa inimese vastuolulisele olemusele ja sõjaga kaasnevate moraalsete valikute väga kõrgele hinnale.

Apollo Kinodes alates 16. septembrist 2019

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.


Tants päranduse ümber: Vene komöödias «Kallis isa» näitab tütar teda hüljanud ärikast papašale koha kätte

Humoorikas vene mängufilmis «Kallis isa» (Дорогой папа) maksavad minevikupatud oma tütre hüljanud isale kätte väga ootamatul moel.

Vadim (Vladimir Vdavitšenkov) on suure kaubandusketi omanik, kel jagub nutikust ja kavalust, et olla esimesena platsis, kui kuskil raha lõhna haistab. Paraku ei tegutse Vadim alati just kõige eetilisemalt – manipuleerimine ja rahaafäärid on mehe igapäevarutiin, kus ta tunneb end kui kala vees.

Miljarditehing Hiina investoriga pidi kulgema sama stsenaariumi kohaselt, kuid komistuskiviks sai Vadimi ammune salakaval plaan. Kogu ta varandus oli kirjutatud eaka ema nimele, kes aga surres pärandas kaubandusketi aktsiate kontrollpaketi oma ainukesele lapselapsele. Tundub, et lugupeetud ärimees oli lihtsalt unustanud, et tal on tütar...

Pannes mängu kõik oma manipuleerimisoskused, suundub Vadim väikelinna, kus loodab oma võõraks jäänud 16-aastaselt tütrelt hõlpsasti kätte saada 500 miljonit dollarit. Paraku osutub punapäine Alina (Valentina Ljapina) täpselt isa koopiaks. Taibukas tüdruk hammustab kohe läbi «kalli» isa alatu plaani ega kavatsegi pärandusest loobuda. 

Apollo Kinodes alates 13. septembrist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Hüvasti, luksus! Tänavale visatud rikkurkoer «Paharet» saab teada, mida tähendab tõeline penielu

«Paharet» (Trouble) on lugu kogu oma mõnusa koeraelu rikkuses elanud neljajalgsest, kellel tuleb ühtäkki hakata tänavaelu maitsma.

Vanemapoolne proua Vanderwhoozie on Paharetile terve elu ainult parimat pakkunud. Siit ilmast lahkudes jätab ta tohutu varanduse oma armastatud koerakesele, kes jääb naise ainsate sugulaste, õest ja vennast Norberti ja Claire'i hoolde. Paraku ei jätku Pahareti elu endistviisi: ahned sugulased eiravad vanaproua soove ning otsustavad tolle varanduse hoopis maha müüa. Kogu selles ebaõiglases tohuvabohus saadetakse koerake ühes müüdava varaga kus see ja teine.

Kui Paharet on esmakordselt elus saatuse hooleks jäetud, suundub väike koer suurde linna, kus tänavatel karastunud liigikaaslane teda vastu tahtmist toime tulema õpetab. Ühel ilusal hetkel kohtab ta heasüdamlikku pitsakullerit Zoe't, kes koera enda juurde koju võtab. Kuid niipea kui elu jälle ilus tundub, sekkub sündmustesse koertedetektiiv Thurman, kelle Claire ja Norbert oma sissetulekuallika tagasisaamiseks palkasid. Nüüd peab Paharet õppima uusi trikke, et ahnete pärijate käest pääseda ning armsa Zoe käte vahele tagasitee leida.

Apollo Kinodes alates 13. septembrist 2019. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles