Hollandi koondisel on kapis medalid, mitte sportlased

Postimees Sport
Copy
Vivianne Miedema.
Vivianne Miedema. Foto: via www.imago-images.de / imago images / Pro Shots

Eesti naiste jalgpallikoondis mängib reedel EM-valiksarjas kodusel Lilleküla staadionil staaridest kubiseva Hollandi naiskonnaga. Tallinnasse saabunud 23 hollandlannast 21 kuulusid suvisel MM-finaalturniiril hõbemedali pälvinud naiskonda. 23st suisa viis naist on kapist välja tulnud.

Hollandi naiskonna kaitsjad Anouk Dekker (32) ja Merel van Dongen (26), poolkaitsjad Sherida Spitse (29) ja Daniëlle van de Donk (28) ning ründaja Vivianne Miedema (23) on lesbid või biseksuaalsed.

Neist kõige tuntum on igapäevaleiba Arsenalis teeniv Miedema (täisnimega Anna Margaretha Marina Astrid Miedema), kes elab Londonis koos oma tüdruksõbraga, kelleks on klubikaaslane ja Šotimaa koondislane Lisa Evans (27).

Miedema ja Evans mängisid aastatel 2015-2017 koos ka Müncheni Bayernis, tulles 2016. aastal Saksamaa meistriks. 2017. aastal lõid mõlemad mängijad käed Inglismaa suurklubi Arsenaliga.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WSL Champions ??

A post shared by Vivianne Miedema (@viviannemiedema) on

Miedema kerkis suvisel MM-finaalturniiril (kus lõi kolm väravat) 61 tabamusega Hollandi kõigi aegade parimaks väravalööjaks, möödudes 59 korda võrku sahistanud Manon Melisest. Meeste arvestuses hoiab esikohta endine Arsenali ja Manchester Unitedi ründaja Robin van Persie, kes sai kirja 50 koondiseväravat.

Muide, Miedema iidoliks on just van Persie, aga hollandlanna mänguoskusi on võrreldud ka viimased kümme aastat Bayernis mänginud Arjen Robbeniga.

Eesti ja Hollandi EM-valikmäng algab reedel kell 19 Lilleküla staadionil. Maailma edetabelis kolmandal kohal paiknev Holland on valitsev EM-kuld ja MM-hõbe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles