«Simpsonite» sarja looja vastas, mis juhtub palju kisa tekitanud tegelaskujuga

Elu24
Copy
Apu
Apu Foto: / AP

Alates eelmisest aastast on poepidaja Apu tulevik rassislise stereotüpeeerimise kriitikalaviini tõttu «Simpsonite» animatsioonisarjas kahtluse all olnud. Sarja looja Matt Groening andis Apu tuleviku osas nüüd selge vastuse.

Groening avaldas uudise tegelaskuju tuleviku osas möödunud nädalavahetusel Anaheimis Californias toiminud Disney biennaalil D23 Expo, kirjutas Consequence of Sound. Kui sarja loojalt küsiti Apu tuleviku kohta, siis vastas Groening, et ta ei lähe kuhugi. «Me oleme Apu üle uhked,» lisas Groening.

Apud puudutav rassidebatt hakkas suuremat tähelepanu saama pärast Hari Kondabolu 2017. aasta dokumentaali «The Problem with Apu». Selle järel hakkas Apu lahkumisest eelmise aasta lõpus rääkima juutuuber ja produtsent Adi Shankar. IndieWire'ile antud intervjuus rääkis Adi, et «Simpsonite» tegijad plaanivad Apu tegelaskujust loobumist vaid selleks, et vältida kriitikat.

Sarja peaprodutsent Al Jean vastas, et Adi Shankar ei esinda nende sarja ja ei räägi nende eest, kuid ei andnud ka ise Apu tuleviku osas vastust.

Hank Azaria, kes annab oma hääle nii Apule kui teistele «Simpsonite» tegelelaskujudele, ütles, et tal pole probleemi tegelaskujust loobumisel. «Teistega arvestamine tähendab ka kaasamist kirjutajate hulgas. Ma tõepoolest tahan näha indialasti, inimesi Lõuna-Aasiast stsenaristide seas. Mitte mingite sümbolitena, vaid kedagi, kes aitaks tegelasi uues suunas viia. Selle hulgas ka see, kuidas nad peaksid ja ei peaks rääkima,» lisas Azaria.

«Simpsonite» 31. hooaeg esilinastub 29. septembril. Eelmisel nädalal näidati sarja tutvustavat klippi, kus oli ka näha paroodiat Donald Trumpist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles