Soomes aasta pagulaseks valitud naist kahtlustatakse suures kelmuses (2)

Elu24
Copy
Itaalia poliitikud on käinud välja mõtte, et Euroopa keskpank võiks nende võlad korstnasse kirjutada. Keskpank pole ideest vaimustuses.
Itaalia poliitikud on käinud välja mõtte, et Euroopa keskpank võiks nende võlad korstnasse kirjutada. Keskpank pole ideest vaimustuses. Foto: SWNS.com / SWNS.com/Scanpix

Aastal 2011 Soome Aasta pagulasnaiseks valitud Saido Mohamedi süüdistatakse riigilt 44 000 euro väljapetmises.

Saido Mohamedi kelmus on seotud tema õega. Nimelt on Soome riik naisele viimased kümme aastat maksnud lapsetoetust, kuid naine ise enam Soomes ei ela. 10 aasta jooksul maksis Soome riik välja 44 000 eurot. Selle tõttu esitati Mohamedi õele süüdistus kelmuses, kirjutas Suomen Uutistet

Aga kohtus väitis õde, et tema ei ole seda raha saanud, hoopis tema õde Saido on see, kes kogu raha endale on kasseerinud. Pangakaart, millega on rahale ligipääs, olla saido käest. Politsei alustas seepeale uurimist ning naisele on esitatud kahtlustus rahapesus.

Saido õele määrati alguses pettuse eest pooleaastane vangistus, kuid uute asjaolude ilmsikstulekul karistust vähendati.

Saido Mohamed on olnud Soome Somaalia-võrgustiku esinaine ning roheliste ridades Helsingi linnavolikogu liige. Süüdimõistmisel võib teda ees oodata kahe aasta pikkune vabadusekaotus.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles