Laulja Daniel Viinalass aitab Amazonase vihmametsade kaitseks raha koguda

Elu24
Copy
Eleri ja Daniel Viinalass.
Eleri ja Daniel Viinalass. Foto: Liina Notta

Laulja Daniel Viinalass toetas väikese annetusega Lõuna-Ameerikas tegutsevat MTÜ-d, mis aitab Amazonase elavaid inimesi. Rahaga püütakse toetada suurtes metsapõlengutes kahju saanud inimesi.

Brasiilia valitsuse teatel lõõmavad juba mõnda aega Amazonase džunglialal metsapõlengud, millest tekkiva suitsu tõttu on päev muutunud ööks.

Kohaliku meedia teatel meenutab olukord Brasiilias kirjanik J R R Tolkieni «Sõrmuste isandast» tuntud Mordorit, kus on pimedus ja lõõmab tuli.

Metsapõlengust tingitud probleemide tõttu jäi 12 miljoni elanikuga São Paulo selle nädala alguses mitmeks tunniks elektrita. Linna jõudnud suits on pärit ligi 3000 kilomeetri kauguselt, kirjutas Elu24 kolmapäeval.

Selle tõttu käivitas eestlanna Minna Sild Facebooksi rahakogumiskampaania, millega kogutatakse raha MTÜ Amazon Watch toetuseks. Teiste seas on raha annetanud ka laulja Daniel Viinalass.

Amazon Watch on alates 1996. aastast tegutsev mittetulundusühing, mis toetab Amazonase vihmametsas ja selle läheduses olevaid hõime, et säiliks nende kultuur ja eluolu.

Põlengule on tähelepanu juhtinud ka paljud välismaa staarid, kuid kasutanud selle illustreerimiseks vanu või eksitavaid pilte. Loe selle kohta rohkem SIIT!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles