«Mees võttis minust kinni, pani mind maha...» Tartus ründas tundmatu mees noort naist (2)

Britten Torstenberg
, Reporter-toimetaja
Copy
Pilt on illustreeriv: varjud.
Pilt on illustreeriv: varjud. Foto: Caro/Conradi/Scanpix

Noor tartlanna jagas sotsiaalmeedias hirmutavat lugu sellest, kuidas teda Tartu linnas rünnati. «Palun neiud, ärge minge öösel üksi koju, võtke takso või minge koos sõbranna või sõbraga, kellegagi, keda te usaldate,» hoiatab ta.

Julge naine jagab oma lugu nii Instagrami kui ka Facebooki vahendusel. «Reede öösel juhtus minuga kohutav õnnetus, nimelt mulle tuldi kallale. See juhtus Tartus jalakäijate silla (Turusild) Annelinna poolses otsas, kallaletulija oli suvaline mees,» selgitab ta.

«Mees võttis minust kinni, pani mind maha, toppis käsi püksi ja kägistas. Karjusin nii kuidas jaksasin ja selle peale toppis ta ka mulle käsi suhu. Mul vedas, ma sain minema ja pääsesin vaid kergemate vigastustega ning suure šokiga.»

«Kõigil aga ei pruugi nii hästi minna.»

«Siiamaani tundub see nagu unenägu, sest see juhtus minu kallis kodulinnas ja teel, mida olen käinud lugematul arvul kordi,» jagab ta. 

«Palun neiud, ärge minge öösel üksi koju, võtke takso või minge koos sõbranna või sõbraga, kellegagi, keda te usaldate.»

«Palun teavitage oma lähedasi!» kirjutab ta postituse lõppu.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva kinnitab Elu24-le, et antud juhtumist teavitati laupäeva varahommikul ka politseid. Politsei on võtnud kannatanult ütlused ning asjaolude väljaselgitamiseks alustanud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb kehalist väärtkohtlemist (KarS 121).

«Kirjeldatud juhtum on Tartus ja tegelikult ka teistes Eesti linnades väga erandlik, kuid mõistetavalt mõjutab inimeste turvatunnet,» sõnas Järva.

«Kuigi hetkel ei ole me kindlaks teinud võimaliku ründaja isikut, on kannatanu edastanud politseile tema kirjelduse, mis aitab kaasa kahtlustatava tabamisele. Kannatanu tegutses väga õigesti, et helistas kohe politseisse, kirjeldas teda rünnanud meest ning tegi oma tervise ja turvalisuse kaitseks kõik võimaliku. Öiseid teekondi aga on alati mõistlik ette võtta kas taksoga või võimalusel liikuda mitmekesi.» 

«Sattudes sarnasesse ohtu tuleks esmalt endale karjumisega tähelepanu tõmmata ja võimalusel kiiresti turvalisse kohta taanduda, möödakäijate abi paluda ning politseisse helistada,» lisas ta.

Ka sõnas politseijaoskonna juht, et olenemata situatsioonist ning inimese füüsilisest valmisolekust ja oskustest ei soovita ta esmajärjekorras ründajat vastu rünnata, sest kunagi ei tea ette, milliseid vahendeid või relvi kurjategija võib kasutada. «Kui aga olukord nõuab elu kaitsmist, tasub ohu tõrjumiseks kasutada mistahes käepäraseid vahendeid, mis hetkel käeulatuses olgu selleks siis puuoks, võtmekimp vms.»

«Kui inimene kannab enda turvalisuse kaitsemiseks kaasas lubatud enesekaitsevahendeid (nt pipragaas, mida täiskasvanu endale kauplusest soetada saab), siis tuleb selle kasutamine endale selgeks teha ning kaitsevahendit oskuslikult käsitleda. Vastasel juhul võib oskamatusest sellega endale hoopis viga teha.»

«Julgustan kõiki alati enda kahlustest kellegi tegutsemise kohta, mis võib kujutada ohtu teistele inimestele, teada andma, kuna iga selline infokild on vajalik selleks, et takistada kuritegude toimepanemist ning kaitsta üldist turvatunnet,» lisas ta.

Kuvatõmmis Instagramist: Tartus rünnati tänaval noort naist.
Kuvatõmmis Instagramist: Tartus rünnati tänaval noort naist. Foto: instagram.com
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles