Pildid kohtust: Rootsi vanglast pääsenud räppar A$AP Rocky sai lõpuks karistuse teada

Elu24
Copy

Stockholmi kohus otsustas täna, kas juunis tänavakakluses osalenud USA räppar A$AP Rocky peab juhtunu eest kandma vanglakaristust.

Diplomaatilisi pingeid põhjustanud juhtum jõudis kolmapäeval lõpule, kui Stockholmi kohus otsustas, et A$AP Rocky ehk 30-aastane artist kodanikunimega Rakim Mayers ei pea vangi minema, vahendab Reuters.

Kuigi räppar mõisteti tänavakakluses osalemises süüdi, jõudis kohus otsusele, et rünnak polnud nii tõsine, et selle eest peaks vanglakaristuse määrama. Kohtus ei leidnud kinnitust väide, et kakluse käigus lasti lisaks rusikatele käiku ka klaaspudel.

ASAP Rocky (paremal üleval nurgas), koos meeskonnaga, vahetult pärast kohtuistungit, kus teatati, et räppar ei pea enam vanglasse minema, vaid võib Ameerikasse sõita.
ASAP Rocky (paremal üleval nurgas), koos meeskonnaga, vahetult pärast kohtuistungit, kus teatati, et räppar ei pea enam vanglasse minema, vaid võib Ameerikasse sõita. Foto: Fredrik Persson / EPA

Kuna kohus otsustas, et juhtunu polnud enesekaitse, peab räppar ohvrile hüvitist maksma. Kohtudokumentide kohaselt tungisid räppar ning tema kaaslased Bladimir Corniel ja David Rispers ohvrile kallale, peksid ja lõid teda, kui ta maas lamas. A$AP Rocky lükkas ohvri maha ja astus ta käele.

Kohtus otsustati, et kuna süüdistatutel polnud viimase viie aasta jooksul olnud süüdimõistvaid kohtuotsuseid ning olid juba kohtu eel vahi all olnud, pole vaja neid rohkem kinni pidada. Kui keegi neist kahe aasta jooksul kuritegusid ei soorita, ei pea nad vangi minema.

A$AP Rocky ise kohtuistungil ei viibinud.

A$AP Rocky 2018. aasta septembris.
A$AP Rocky 2018. aasta septembris. Foto: Dimitrios Kambouris / AFP

30-aastane artist kodanikunimega Rakim Mayers peeti kinni 3. juulil pärast Stockholmis toimunud kaklust, kus tema ja 19-aastane hageja tülitsesid, vahendab BNS.

Seltskond vabastati kuu aega kestnud eeluurimisvangistuse järel augusti algul. Räppar lahkus Rootsist eralennukil päev hiljem.

Mayersi juhtum kerkis ka rahvusvahelise poliitika päevakorda, kui USA president Donald Trump palus Rootsi peaministrilt Stefan Löfvenilt artisti vabastamist eeluurimisvanglast. Tollal pidi Löfven seletama, et Rootsi poliitikud ei saa õigusemõistmisse sekkuda.

Trump saatis kohtuistungit jälgima koguni oma erisaadiku pantvangide küsimuses Robert O'Brieni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles