Uus restoran Boho lajatab põneva menüü ja värvikireva interjööriga

Copy
Foto: Boho

Uues Boho kohvik-kokteilibaari interjööris saavad kokku erinevad stiilid ja köögipoolel segunevad erinevate maade toiduvalmistamisviisid. See loob mõnusa boheemlasliku õhkkonna, kus esmapilgul justkui miski ei sobi omavahel kokku, aga veidral kombel toimib kõik ühese kombinatsioonina.

Kuni 200 inimest mahutavasse restorani sisse astudes leiab külastaja ennast erinevatest tubadest ja käikudest, mida on osavalt ära kasutatud, et luua veidi teistsugune maailm, kui see, milles me muidu oleme harjunud olema. Kui ühes toas tekib tunne, et oled keset rohelust, metsa ja rahu, siis teine tuba on inspiratsiooni saanud idamaadest. Kolmas on nii kirev, et peaaegu iga toolgi on oma värvi. Boho restorani võiks külastada mitu korda nii, et tunne oleks justkui uues kohas, kui istuda iga kord erineval korrusel ja omanäolises ruumis. Boho sisekujundus on seda väärt, et seda oma silmaga vaatama minna ja oma lemmiknurk välja valida.

Foto: Boho

Tere tulemas Boho värvikirevasse maailma!

Moodsas keeles võiks öelda, et kuu aega avatud olnud Boho kohvik-kokteilibaar, on väga instagrammable ehk igas nurgas saaks teha erineva omanäolise foto, mida sotsiaalmeedias sõpradega jagada. Tagasihoidlikus ja minimalism ei käi Boho restoraniga kokku. Küllust on näha nii sisekujunduses kui menüüs. Kohati tekib tunne nagu oleks sattunud Pipi Pikksuka Segasummasuvilasse, aga seda kõige paremas mõttes. Ei kujutakski ette, et seal võiks vähem igasuguseid detaile olla, sest igal asjal paistab olevat oma koht ja kui see sealt ära võtta, siis jääb justkui poolik mulje.

Ajaloolise Hinke torni kohtumine boheemlasega

Maja, milles Boho restoran tegutseb, asub vanalinna piiril, ajaloolises Hinke tornis ja kahes selle juurde kuuluvas hoones. Üks osa Bohost on ajaloolises eeslinnas ja teine osas kaitsva linnamüüri taga vanalinnas. Minevikus on hoone olnud näiteks eravalduses kasutusena laohoonena, Nõukogude ajal paiknes seal aianduskauplus ja hiljem isegi kasiino. Vahepeal lasti torn ja selle hooned hoolimatult käest ära. Siiski püüti nüüd renoveerimise käigus säilitada ja esile tuua nii palju vana ajaloolisi detaile kui võimalik.

Kirev menüü ja rohkelt valikuvõimalusi

Sarnaselt interjöörile, ei ole menüü osas midagi juhuse hooleks jäetud. Boho menüüst leiavad kõik endale midagi meelepärast. Pikk nimekiri erinvatest roogades võtab esmapilgul silme eest kirjuks, aga rõõmsameelsed teenindajad aitavad menüüs orienteeruda. Eriti pearoa osas, kui soovitatakse proovida Josperi ahjus tehtud liha, millest hiljem lähemalt.

Alustuseks võtame proovida koduseid limonaade. Valisime Boho-nimelise ja rohelise õuna ja kurgi limonaadid. Kiirelt toodi lauale värske kodune jook, mis ei ole liiga magus, aga on see-eest väga maitsekas. Eriti meeldis rohelise õuna ja kurgi maitsega limonaad. Mõlemad koos nägid välja väga efektsed- üks heleroosa unistus ja teine rohekas värskusepomm.

Foto: Boho

Alustuseks sobib hästi Boho nime- ja näoline kodune limonaad

Sushi valik on menüüs lai ja kui valimisel silme eest kirjuks läheb, siis aitavad rõõmsameelsed teenindajad leida just sinule sobiva kominatisooni. Meie lemmikuks kujunesid: Roseni, Amore ja MySushi tempuura. Eriti viimane, mille tempuura maitse tuleb hästi esile ja kaste ei tapa seda ära.

Lisaks saime teada, et alati võib paluda sushi rullid natukene väiksemad teha. Seda on hea teada, sest olgugi, et hästi tehtud sushi on väga maitsev, aga liiga palju head asja korraga suhu panna on ebameeldiv. Niisiis, kui juba tead, et suured sushirullid ei ole sinu jaoks, siis anna sellest teenindajale märku ja sulle tehakse suupärasemad tükid.

Tsitaat ,,Anna oma soovist teada teada, kui tahad, et sushirullid oleksid natukene väiksemad ja suupärasemad!’’

Sushivalik sobib hästi jagamiseks ja on hea variant näiteks kohtinguks või sõbrannaga tulles kokteili kõrvale nautimiseks. Lisaks näeb alus väga efektne välja, kui erinevad sushisordid korraga ühele kandikule pannakse ja kenasti ära kaunistatakse.

Foto: Boho

Lausa kahju süüa, tegemist on tõelise kunstiteosega!

Tõelise elamuse pakkus kaheksajala carpaccio. Õhukeseks viilutatud mereand on piisavalt soolane ja kergelt vürtsikas. Koos kastmega moodustab kena koosluse, mis võiks meeldida isegi neile, kes muidu mereande eriti ei armasta või kaheksajalga varem proovida ei ole julenud. Roa väljapanek on äärmiselt ilus ja seda on väga mugav süüa. Tõeline elamus toidugurmaanidele. Lisaks tellisime veiseliha carpaccio, mis oli samuti väga maitsev, aga ei pakkunud sellist elamust nagu kaheksajala roog. See võiks olla natukene turvalisem valik neile, kellele mõte kaheksajalast absoluutselt ei pähe ei mahu. Veiseliha carpaccio on värske ja kindlasti turvalisem valik kui kaheksajalg, aga soovitan siiski viimast proovida.

Pearoogadest valisime tuunikala filee koos riisi-merevetika-kinoa ja avokaadokreemiga ning taimetoitudest jäi silma kuskussi ja kitsejuustuga täidetud baklažaan, serveeritud tomatikastmega. Mõlemal pearoal olid omad eelised.

Näiteks tuunikala filee ja mõned teisedki road menüüs valmistatakse Josperi ahjus, mille kütmiseks kasutatakse 100 protsenti puusütt. Viimane annab toidule hõrgu maitse, ei lase lihal või kalal kõrbeda ega ära kuivada. Josper on ahju ja grilli kooslus ning seda hindavad kõrgetasemelised hotellid, restoranid ja steikhausid. Josperi ahjus valmistatud tuunikala filee on mahlane, kergelt on tunda söeahju hõrku maitset ja koos lisanditega on see väga hea ja tervislik valik neile, kes hindavad mereandidest inspireeritud toite/meresaadusi.

Foto: Boho

Kuskussiga ja kitsejuustuga baklažaan on maitsev ning visuaalselt kaunis

Täidetud baklažaan on maitseküllane roog, mida võiks vahelduseks valida ka need külalised, kes muidu armastavad lihaga toitusid. Kitsejuust on mõnusalt kreemine ja annab soolaka meki kogu ülejäänud roale. Tomatikaste seob kuskussi, baklažaani ja kitsejuustu kokku, aga ei võta kogu toidu maitset üle. Ideaalne valik neile, kes armastavad maitsekaid taimetoite.

Menüüs on lai ja Bohost leiab tõesti igaüks midagi, mis talle võiks meeldida. Sushiarmastajatele on lai valik erinevaid maitseid, taimetoitlased saavad valida näiteks maitseküllase baklažaani, lihaarmastajatele on olemas Josperi ahjus valminud road ja merande hindavad külastajad saavad valida oma lemmiku, on see siis turvaline tuunikala või maitseküllane kaheksajalg.

10 põhjus, miks külastada Boho kohvik-kokteilibaari

  • Instagrammable
  • Mõnus terrass
  • Efektsed vesipiibud ja selle mõeldud eraldi tuba
  • Värsked ja värvikirevad toidud
  • Suur menüü, lai valikuvõimalus
  • Taskukohased hinnad
  • Asukoht vanalinnas
  • Erinevad omanäolised ruumid
  • Uus ja teistsugune
  • 1=2 pakkumine sushile
Copy
Tagasi üles