Kohtu ette saadetud USA räppari fännid kutsuvad IKEA-d boikoteerima

Elu24
Copy
Kohtu ette saadetud USA räppari fännid kutsuvad IKEA-d boikottima
Kohtu ette saadetud USA räppari fännid kutsuvad IKEA-d boikottima Foto: WOLFGANG RATTAY / REUTERS / Scanpix

USA räppari A$AP Rocky fännid on tõsiselt pettunud Rootsi õigussüsteemis, kui räppar kallaletungi eest kohtu alla anti. Nüüd on fännid astunud sammu edasi ja kutsuvad inimesi üles Rootsi firmasid boikoteerima. 

Pärast seda, kui Rootsi peaminister Stefan Lofven keeldus USA presidendi Donald Trumpi üleskutses juhtumisse sekkumast, alustasid ameeriklased Twitteris kampaaniat, kutsudes inimesi üles Rootsi suurimaid ettevõtteid ja kaubamärke boikoteerima. Kõige enam keskenduti just mööblipoe IKEA kaupade ignoreerimisele, kirjutab The Local.

USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP

Trump säutsus neljapäeval: «Me teeme Rootsi jaoks nii palju, aga nemad ei tee meie jaoks midagi.» Tuleb välja, et see säuts inspireeris paljusid.

Trumpi säutsu hakati jagama ning sealt kujunes #boycottsweden teemaviide, milles toodi välja Rootsi brändid alates Absolut Vodkast kuni Volvo ja Spotifyni välja.

«Laske mul olla esimene inimene, kes boikoteerib IKEA-d seni kuni A$AP Rocky on vabastatud. Aga kui Rocky kong on midagi sellist nagu minu raamaturiiul, siis suudab ta sealt kergest välja murda,» sõnas triatlonitreener John Bryan.

Rootsi kohus tegi neljapäeval otsuse viia A$AP Rocky, kelle sünninimi on Rakim Mayers, 3. juulil toimunud tänavakakluse tõttu kallaletungisüüdistusega kohtu ette.

ASAP Rocky 2018. aasta septembris.
ASAP Rocky 2018. aasta septembris. Foto: Dimitrios Kambouris / AFP

Videost on näha, kuidas kaks meest ahistavad Rockyt (30) ja tema ihukaitsjat, enne kui suuremaks kakluseks läks. Räppar väidab, et tegu oli enesekaitsega.

Kuigi sotsiaalmeedia kampaania Rootsi brände boikoteerida muudkui kasvab, siis praegusel juhul tundub, et suurt majanduslikku kahju sellest Skandinaavia riigile ei ole. Inimesed, kes käivad IKEA-s poodlemas, teevad seda mõne kuu tagant ning seal täielikult käimise lõpetamine ei ole pikemas perspektiivis väga tõenäoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles