Tartus esilinastub Jaak Kilmi uus dokumentaalfilm

Kultuuritoimetus
Copy
Jaak Kilmi täispika dokumentaalfilmi „Minu spioonist isa“ plakat.
Jaak Kilmi täispika dokumentaalfilmi „Minu spioonist isa“ plakat. Foto: Plakat

Tartus Elektriteatri välikinos esilinastub 17. juulil Jaak Kilmi uus dokumentaalfilm „Minu spioonist isa“. Enne esilinastust kell 21 toimub Aparaaditehase Armastuse saalis ERRi Ööülikooli avalik salvestus teemal „Mis toimub luuraja peas?“. Kõnelejaks Ivo Juurvee (Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskus). Raadiosalvestusele mängib live soundtrack’i filmi helilooja Janek Murd (Eesti Pops).

„Minu spioonist isa“ on film külma sõja spioonimängudest, mis olid asjaosalistele kõike muud kui mäng. Loo keskmes on tüdruk, kes saab 1978. aastal võimaluse sõita New Yorki, külla Nõukogude Liidu diplomaatilisel missioonil viibivale isale. Ta avastab end ootamatult suurriikide luuremängude keskelt ja peab tegema valiku, mis lõikab ta igaveseks ära oma eelmisest elust.

Isiklikke arhiivimaterjale vaatlevat dokki ja taaslavastusi kasutades elustab film 1970ndate lõpu külma sõja atmosfääri, millesse on põimitud ootamatult uude ja tundmatusse maailma sisenenud noore naise isiklikud mälestused.

Filmi rahvusvaheline esilinastus toimus juunis mainekal Sheffieldi dokumentaalfilmide festivalil Inglismaal.

Filmi režissöörid on Jaak Kilmi ja Gints Grube, operaator Aigars Sermukšs, helilooja Janek Murd, produtsendid Gints Grube (Mistrus Media), Jörg Bundschuh (Kick Film), Julietta Sichel (8Heads Productions) ja Jaak Kilmi (Pimik). Film on inglise, vene ja läti keeles. Subtiitrid eesti keeles. Pikkus 1h 30min.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles