Mis juhtus Kreetal konverentsil olnud ameeriklannast bioloogiga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Max Plancki instituudi molekulaarbioloog Suzanne Eaton
Max Plancki instituudi molekulaarbioloog Suzanne Eaton Foto: twitter.com

Kreeka meedia teatel leidis politsei Kreeta saarel Hanias konverentsil olnud ameeriklannast bioloogi Suzanne Eatoni surnukeha.

59-aastane Eaton kadus 2. juulil, kui lahkus konverentsipaigast hotelli, teatab cnn.com.

Max Plancki instituudi molekulaarbioloog Suzanne Eaton
Max Plancki instituudi molekulaarbioloog Suzanne Eaton Foto: via www.imago-images.de / imago images / momentphoto/Bonss/Scanpix

Kreeta saare politsei leidis naise surnukeha täna, 9. juuli hommikul Hania piirkonnas asuvast koopast, mis on Kolymvari külast, kus teda viimati nähti, 10 kilomeetri kaugusel.

Politsei ei ole surnukeha veel uurinud, kuid ta  sportlik riietus viitab, et tõenäoliselt on see Eaton.

Saksamaa Dresdeni ülikooli Max Plancki instituudis molekulaarbioloogina töötanud naine lahkus kolleegide sõnul ootamatult keset konverentsi ning nad arvasid, et ta läks kas jalutama või tervisejooksu tegema. Kui naist ei olnud ööpäeva näha, teatasid kolleegid ta kadumisest politseile.

Politsei leidis naise asjad, kaasa arvatud passi, rahakoti ja nutitelefoni hotellitoast.

Max Plancki instituut teatas oma töötaja surnukeha leidmisest.

«Oleme sellest traagilisest juhtumist šokeeritud. Suzanne oli silmapaistev teadlane, armastav abikaasa ja ema, sportlane ja kena inimene, kes meeldis kõigile,» teatas instituut.

Eaton oli abielus briti teadlase Tony Hymaniga ning neil on kaks poega, Max ja Luke.

Eatonil oli harjumus teha iga päev vähemalt 30 minutit tervisejooksu  ja seda ei jätnud ta tegemata ka Kreetal konverentsil olles.

Politsei arvates ei arvestanud Eaton raske mägise maastikuga, ta võis kuumuse ja veepuuduse tõttu teadvuse kaotada ning koopasse kukkuda, kus ta suri. Ta surnukeha juurest ei leitud veepudelit.

Naise kolleegide sõnul oli Eaton hästi treenitud ning ta oli ka varem rasketel maastikel ja kuumuses jooksnud. Lisaks tegeles ta taekvondoga, milles tal oli must vöö.

 «Suzanne oli üks neid inimesi, kes ka kõige raskemas olukorras leidis alati väljapääsu. Selle tõttu on ta ootamatu surm kahtlane,» leidsid kolleegid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles