Juutuuber HDTanel süüdistab Tallinna linna selles, et ei saa Nolani filmis osaleda (3)

Rasmus Rammo
, Reporter-toimetaja
Copy
Juutuuber HDTanel ehk Tanel Lepp kukkus jala kipsi.
Juutuuber HDTanel ehk Tanel Lepp kukkus jala kipsi. Foto: Erakogu

Juutuuber HDTanel ehk Tanel Lepp kukkus möödunud nädalal Tallinnas Lasnamäel lõpetamata teetööde pärast jala kipsi. Nüüd jääb mees ilma elu võimalusest töötada Tallinnas vändatava Hollywoodi suurfilmi kallal ning süüdistab selles kõiges linna.

33-aastane juutuuber rulatas möödunud laupäeval Lasnamäel J. Smuuli tee bussipeatuse juures ja kukkus jala kipsi. Juhtunus süüdistab HDTanel Tallinna linna, kuna tema sõnul põhjustas õnnetuse asfalteerimata teelõik, mille juures polnud ka hoiatusmärke.

Juutuuber HDTanel kukkus jala kipsi.
Juutuuber HDTanel kukkus jala kipsi. Foto: Erakogu

«Linn teeb töö ära, panevad suure lambiposti üles, veavad kaablid maa alt läbi ja seda asfaldi osa, kust kaablid läksid, nad lihtsalt ei pane tagasi. Täiesti ajuvaba,» kirjeldas juutuuber olukorda.

Kuigi Tanel teadis varasemast, et peatuse juures on asfalteerimata koht, ununes tal seekord ringiga ümber posti sõita. «Ja nii oli see vist vähemalt kümme aastat. Ma ei tea, kui paljud seal veel niimoodi kukkunud on,» mõtiskles juutuuber.

HDTaneli sõnul on bussipeatuse juures asfaltimine lõpetamata juba aastaid.
HDTaneli sõnul on bussipeatuse juures asfaltimine lõpetamata juba aastaid. Foto: Tiina Oja

Kuna jalg peab kipsis olema kuu aega, ei saa HDTanel osaleda ka suurteoses «Tenet», mida Hollywoodi tipprežissöör Christopher Nolan juuni keskpaigast saati Tallinnas filmib. «Nüüd sain uudise, et ei saa osa võtta «Teneti» tööprojektist: mitte näidelda, vaid reaalselt töötada selle filmi heaks. Ütleme nii, et päris masendav.»

Mida Tanel oleks Nolani filmi juures tegema pidanud, ta täpselt öelda ei osanud. «Paluti koha peale tulla, et leping sõlmida ning seal oleks saanud kiire väljaõppe, oleks terve Laagna kanali läbi kõndinud/sõitnud ja vaadanud kohad üle,» rääkis juutuuber Elu24-le. Filmivõtted Laagna teel algavad 10. juulil.

Jutud Laagna tee sulgemisest kütsid kirgi mitu kuud, enne kui filmitegijad linnaga kokkuleppele jõudsid.
Jutud Laagna tee sulgemisest kütsid kirgi mitu kuud, enne kui filmitegijad linnaga kokkuleppele jõudsid. Foto: Sander Ilvest/Postimees

Kuna Tanel usub, et jäi linna süül ilma nii palgast kui ka lihtsalt võimalusest osaleda lahedas projektis, pöördus ta murega Lasnamäe linnaosa valitsuse poole. «Saatsin kirjad ära, kuid põhimõtteliselt ignoreeritakse... edastati minu avaldus kuskile edasi ja enam kelleltki midagi kuulnud pole,» kirjutas juutuuber kolmapäeval Instagramis.

Lasnamäe linnaosa valitsuse avalike suhete nõunik Anne Luiska kinnitas, et Taneli kiri saadeti edasi Tallinna keskkonna- ja kommunaalametile, kuna just nende haldusalasse kuulub teede remont ja ehitus.

Luiska märkis, et kuigi Taneli sõnul olid teetööd lõpetamata juba aastaid, polnud ta sellest varem linnaosavalitsust või keskkonna- ja kommunaalametit teavitanud. «Omalt poolt võime kinnitada, et vastava informatsiooni laekumise korral oleksime avariilise olukorra likvideerinud ning õnnetus võinuks sel juhul olemata olla,» ütles nõunik.

Luiska sõnul on praegu objektile paigaldatud ohu eest hoiatavad märgid ning keskkonna- ja kommunaalamet tegeleb asjaolude täpsustamise ning avariilise olukorra lahendamisega.

Viimast kinnitas Elu24-le ka keskkonna- ja kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg.

J. Smuuli tee bussipeatusesse on paigaldatud ohu eest hoiatavad märgid.
J. Smuuli tee bussipeatusesse on paigaldatud ohu eest hoiatavad märgid. Foto: Tiina Oja

HDTanel on üks Eesti populaarsemaid juutuubereid, kelle kanalil on üle 50 000 jälgija. Peamiselt arvutimängude ülevaateid tegeva Taneli videoid on vaadatud kokku üle 21 miljoni korra.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles