Tallinna Vangla ja pereema vaidlus: "Olen õnnelik, et meie kohtusüsteem..."

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Tallinna Vangla
Tallinna Vangla Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eeluurimisvanglas olevate kinnipeetavate naised rääkisid maikuu "Kuuuurijas" sellest, kuidas nad asusid võitlusse selle eest, et nende lapsed pääseksid kinnipidamisasutuses olevate vanematega kohtuma ilma klaasita ehk vangidel lastel säiliks kinnipidamisasutuses oma lastega füüsiline kontakt.

Esimese astme kohtus said naised positiivse vastuse ning kohus leidis, et vangla peab lastele võimaldama ilma klaasita kohtumisi rohkem kui neid hetkel lubatakse.

Tallinna Vangla kaebas selle otsuse aga edasi Ringkonnakohtusse, kust tuli vangide jaoks samuti positiivne otsus- vangla peab lastele võimaldama oma vanematega rohkem kohtumisi ilma klaasita. Hetkel näeb mõni laps eeluurimisvanglas olevat isa või ema aastas ainult paar korda ilma klaasita, mis pärsib laste suhteid vanematega.

Juuni alguses võtsid kinnipeetavate naised taas Katrin Lustiga ühendust ja teatasid, et Tallinna Vangla on Ringkonnakohtu otsuse edasi kaevanud Riigikohtusse ja läheb laste õiguste vastu maksumaksja raha eest edasi võitlema ning teeb -naiste sõnul- kõik selleks, et lapsed oma vanemaid füüsiliselt ei näeks.

Täna- ligi kuu aega hiljem- on aga selgunud, et Riigikohus ei võtnud Tallinna Vangla kassatsioonikaebust siiski menetlusse ning kehtima jääb Ringkonnakohtu otsus.

"Peale pikka aastat väsitavat võitlust oma lapse ja pere eest, oleme ääretult õnnelikud, et meie kohtusüsteem seab esikohale laste huvid ning seisab nende eest täiel rinnal. Loodame, et mitte ükski pere ei pea üle elama selliseid süngeid etappe elus ning suudetakse kõrvale hoiduda hämaratest tegudest ning mõelda juba eos oma lastele ning peredele," ütles "Kuuuurijale" ühe kinnipeetava elukaaslane Ele, "Soovime, et kõik inimesed suudaksid näha pilti suuremalt ja ei kiirustata hukkamõistuga, kõik inimesed eksivad, kuid igaüks meist väärib mõistmist ja andestust, vähemalt oma pereliikmetelt, et nende nimel ja toel kanda oma karistust  ja kasvada paremaks inimeseks."

Menetlusse mittevõtmise määrus: LINK

Kohtuasja number 3-18-1408
Kohtuasja number 3-18-1408 Foto: Riigikohus.ee / Kuvatõmmis otsusest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles