VIDEO Ivanka Trump oli G-20 kohtumisel nagu «viies ratas vankri all» (3)

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikides presidendi Donald Trumpi tütar Ivanka Trump osales möödunud nädalal Jaapanis Osakas G-20 riikide tippkohtumisel.

CNNi teatel talletus videole, et Trumpi tütar oli seal nagu «viies ratas vankri all», kuna temaga ei soovitud eriti suhelda.

Ivanka trump tegi küll katseid sinna kogunenud riigijuhtidega rääkida, kuid need jäid vaid katseteks.

Sündmust kajastanud fotograafide teatel oli Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) juht Christine Lagarde hämmeldunud, kui nägi lisaks USA presidendile selle kohtumisel ka tema tütart.

Ivanka Trump sattus kohtumisel kokku IMFi peadirektori Lagarde'i, Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni, Suurbritannia peaministri Theresa May ja Kanada peaministri Justin Trudeau’ga, see nelik vestles omavahel ja ei teinud USA presidendi tütrest peaaegu üldse välja.

Üsna kiiresti hakkas sotsiaalmeedias levima video, millel on näha üksinda jäetud Ivanka Trumpi.

Ivanka Trump sai siiski G-20 kohtumisel sõna, rääkides naiste õigustest ja  nende osalemisest ärielus.

Ivanka Trump Jaapanis G-20 riikide tippkohtumisel, kus ta pidas naiste õiguste teemalise kõne
Ivanka Trump Jaapanis G-20 riikide tippkohtumisel, kus ta pidas naiste õiguste teemalise kõne Foto: JACOVIDES-POOL/SIPA/Scanpix

USA kongressiliige Alexandria Ocasio-Cortez sõnas pärast selle video nägemist: «See võib mõnele tulla šokina, kuid kellegi tütreks olemine ei näita veel poliitilist pädevust».

Ivanka Trump ja ta abikaasa Jared Kushner on USA sisepoliitikas mõjuvõimsad, kuid neil puudub välispoliitiline ja diplomaatiline kogemus.

Donald Trumpi tütrel ja väimehel on juurdepääs USA kõige salajasematele dokumentidele, samas presidendi nõunikud on üritanud seda takistada, kuna nende arvates võib salainfo lekkida valedesse kätesse, kui sellele on liiga paljudel isikutel juurdepääs.

Ivanka Trump oli koos oma isa Donald Trumpiga 30. juunil ka Lõuna- ja Põhja-Korea vahelises demilitariseeritud tsoonis, kus Trump kohtus Põhja-Korea liidri Kim Jong-uniga.

Washington Posti teatel juhtis Ivanka Trump seal ärikõnelusi ja vahetas kontakte Samsung Electronics asejuhi Lee Jae-yongiga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles