Stsenarist Kerttu Rakke Helsingi pride'ist: sellel paraadil osalemist lugeda ajaloo muutmiseks on tobe

Elu24
Copy
Kerttu Rakke
Kerttu Rakke Foto: Viktor Burkivski

Stsenarist ja kirjanik Kerttu Rakke ütles, et eile Helsingis toimunud geiparaadi nimetada ajalugu muutvaks sündmuseks on tobe.

Eile toimus Soome pealinnas Helsingi pride kuu puhul geiparaad, millest võttis toetuse märgiks osa ka põhjanaabrite peaminister. 

Kuna Eestis sellist üritust ei toimu, siis on eestlastel hea soomlaste tegemisi kommenteerida. Sama tegi ka sarja «Kodu keset linna» stsenarist Kerrtu Rakke. Ta ütles, et talle värvilised paraadid meeldivad, on kolmel korral Pariisi LGBT paraadidel käinud ja ka Tallinnas võiksid inimesed kasvõi iga päev tänavatel marssida.

Helsingi pride paraad 2019.
Helsingi pride paraad 2019. Foto: EMMI KORHONEN/AFP/Scanpix

«Aga pidada sellel paraadil osalemist ajaloo muutmiseks või mingiks eriliseks julguseks on tobe. Inimene ei pea ennast defineerima esimese asjana seksuaalsuse järgi. Maailmas on palju muud, mille järgi endale imidž saada - huvid ja hobid näiteks,» kommenteeris Rakke. 

«Kui ma mõtlen oma geisõpradele, pole kunagi esimene mõte, mis mul nendega seoses pähe tuleb, et nad on geid. Ikka see, mida inimesed teevad ja mida naljakaks peavad, on tähtsam,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles