Video: Elizabeth II elab Buckinghami palees koos rotihordidega (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Rott. Pilt on illustreeriv
Rott. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Londonis asuva Buckinghami palee esindajate teatel on seal tõsine roti- ja hiireprobleem, mille tõttu kutsuti närilisetõrje.

Kuninganna Elizabeth II on rottide ja hiirte probleemist teadlik ja ootab, et see lahendatakse kiiresti, teatab thesun.co.uk.

«Kuninganna ei teadnud varem, et nende kahjulike näriliste probleem nii ulatuslik on. Sellest teada saamine kohutas teda,» lausus palee allikas.

Kuninganna Elizabeth II juunis 2019
Kuninganna Elizabeth II juunis 2019 Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix/

Allikas lisas, et Londoni vanades ehitistes, kaasa arvatud Buckinghami palees, mis valmis 1703, on palju rotte ja hiiri, kuna seal on peidukohti, kus nad saavad olla. Neid meelitab toit, seega on neid enim köögis ja teistes söögivalmistamisega seotud ruumides.

Buckinghami palee
Buckinghami palee Foto: Caro / Thomas Ruffer / Scanpix

Buckinghami palee kokkade ja teiste köögiga seotud töötajate sõnul on seal üsna tavaline, et rotid ja hiired ringi sibavad.

«Peame olema ettevaatlikud, et me neile peale ei astuks ja ise ei kukuks,» nentis allikas.

Kohale kutsutud närilisetõrje pani rotimürki ja uuris, mida veel tuleb teha, et rotid ja hiired kaoksid.

«Köögis töötavad inimesed said instruktsioonid, kuidas nad ise saaksid närilisteprobleemi lahendamisele kaasa aidata. Loomulikult hügieen. Toitu ei tohi jätta lahtiselt vedelema ning põrandale kukkunud toiduosad tuleb kiiresti kokku korjata või pühkida. Jääke tuleb hoida kinnistes konteinerites,» teatas ekspert.

Hiired. Pilt on illustreeriv
Hiired. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Buckinghami palee töötajate sõnul ei ole roti- ja hiireprobleem seotud ainult köögiga, vaid närilis on nähtud ka teistes ruumides.

Londoni vanade hoonete pidevat rotiprobleemi seostatakse ka sellega, et neil loomadel on tekkinud mürkidele vastupanuvõime.

«Osa rotte ja hiiri on muutunud mürgi suhtes immuunseks ning see teeb meie töö raskemaks,» tetas närilistekontrollifirma esindaja. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles