Emotsionaalne video: pime tüdruk saab tänu tehnoloogia abile jälle lugeda (1)

Copy
Foto: Ekraanitõmmis videost

Juuni alguses toimus Hay festvali laval midagi enneolematult. Tänu GiveVison tehnoloogiale õnnestus nägemispuudega Maisy McAdamil üle mitme aasta taas korda lugeda.

Maisy kaotas oma nägemise kuus aastat tagasi ajukasvaja tõttu. Tõsi küll, ta ei ole täiesti pime, kuid nüüdseks piirdub ta nägemine ühe pisikese uduse täpiga ühest silmast. Hay festivalil istus ta laval publiku ees ja pani ette spetsiaalsed SightPlus nägemist parandavad prillid, et neid avalikult testida, edastab Reading Addicts.

SightPlus prillid aitavad tänu läätsedele ja liitreaalsusele tugeva nägemiskahjustuse korral inimesel teatud kaugusel paremini näha. Toode on loodud selleks, et nägemispuudega patsiendid saaksid iseseisvalt hakkama.

BBC videos on näha, kuidas Maisy muutub pärast prillide ette panemist kohe väga emotsionaalseks ja hakkab nutma, sest ta näeb enda kõrval istuvat ajakirjanikku ja isegi tema särginööpe. Kuna Maisy suurim unistus oli, et ta saaks kunagi veel raamatuid lugeda, palub BBC tehnoloogiaajakirjanik Spencer Kelly tal lugeda ühe lõigu raamatust «Harry Potter ja tarkade kivi».

Võta taskurätt ligi ja vaata videot!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles