Birgit Sarrap rääkis, mis oli animafilmi dubleerimise juures kõige keerulisem

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Birgit Sarrap
Birgit Sarrap Foto: Madis Sinivee/ Pärnu Postimees/

Mõne aja pärast kinodesse jõudev animatsioon «KoleNukud» sisaldab teiste seas ka Birgit Sarrapi häält. Peategelasele hääle andnud Birgiti jaoks oli tegu esimese dubleerimisega. 

Peategelasele Moxyle hääle andnud Birgit Sarrap näeb enda ja tegelase vahel palju sarnasusi.

«Püüan ka alati rõõmsameelne ja energiline olla nagu Moxy, küll aga ei ole ma päris nii suur unistaja ja julgusest jääb ka vahel natuke puudu,» kirjeldas Birgit.

Moxy on Birgiti arvates hästi siiras, energiline, rõõmsameelne ja julge nukuke, kes unistab suurelt ja tahab kõigest väest, maksku, mis maksab, oma unistused ka ellu viia.

Birgit Sarrap (Moxy)
Birgit Sarrap (Moxy) Foto: Acme Film

«Minu jaoks oli see täiesti esimene kogemus ja olen tänulik selle võimaluse eest,» sõnas Birgit kõige esimese dubleerimise kohta. «Olen ise suur multifilmide austaja ja mulle meeldib multikaid vaadates ja mõistatada, kelle häälega on tegu,» lisas ta. 

Birgiti meelest oli kõige keerulisem esialgu rolli sisse elamine ja õige tooni leidmine. «Lindistades sai aga ka palju nalja ja tõeliselt põnev oli seda teha,» ütles lauljanna.

Ühe dubleeringu tegemine oleneb mitmest aspektist nagu rolli maht, näitlejate osavus ja kiirus. 

«Minu osatäitjal oli üsna palju tekstiosa ja laule, mida laulda ja selle dubleerimine võttis kolm pool-päeva ehk siis umbkaudu 10-12h,» sõnas Birgit.

Dubleerimine, nagu laulmine, on oma hääle oskuslik kasutamine. Kuid neid kahte on omavahel raske võrrelda, sest oleneb kontekstist: kas esineda kontserdil, salvestada stuudios, osaleda muusikalis jne.

«Aga minu arvates on sarnasusi selles palju,» ütles Birgit.

Uues animeeritud muusikalises seikluses «UglyDolls. Film» pole miski tavapärane. Moxy.
Uues animeeritud muusikalises seikluses «UglyDolls. Film» pole miski tavapärane. Moxy. Foto: CAP/FB / Image supplied by Capital Pictures

Kogu perele mõeldud animatsioon «KoleNukud» 17. juunil, mil Apollo kinos toimub eellinastus. Film esilinastub 21. juunil.

Kolelinn on armsalt isepärane paik, kus hinnatakse veidrusi, kummalist peetakse eriliseks ja ilu pole lihtsalt vaataja silmades. Muretu Moxy ja ta sõprade päevad mööduvad õndsuses, kui nad naudivad elu kõigi selle veidruste ja lõputute võimalustega. Kolelinna ainulaadsed elanikud vaatavad vahel linna kohal taevasse, kust ilmub mõnikord keegi uus, kes kohe kogukonda rõõmsalt vastu võetakse.

Moxy armastab oma kummalist elu, kuid ta on uudishimulik ja mõtleb, kas Kolelinna ümbritseva mäe teisel pool on veel midagi. Ühes parimate sõpradega asubki Moxy teekonnale seda välja uurima. Nad avastavad teise maailma – linna nimega Täiuslikkus, kus tavalised nukud saavad väljaõppe, enne kui nad «päris» maailma armastavat last otsima saadetakse.

Täiuslikkuse linnas manipuleerib Moxy ja ta sõpradega Lou, kes on värvatute väljaõppe eest vastutav täiuslik nukk. UglyDolls tegelased saavad nüüd tunda, mida tähendab olla teistsugune, nad janunevad armastuse järele ja taipavad viimaks, et tähtsaim polegi täiuslikkus, vaid see, kes sa tõeliselt oled.

Eesti vaatajate jaoks on filmitegelastele oma hääle andnud Birgit Sarrap (Moxy), Tanja Mihhailova-Saar (Mandy), Sergo Vares (Ox), Norman Salumäe (Lou), Karl Kivastik (Kolekoer), Christopher Rajaveer (Õnnelik Nahkhiir), Tarvo Krall (Babo) jt. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles