Miks otsustas Tallinna Vangla Riigikohtusse minna?

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Tallinna Vangla
Tallinna Vangla Foto: Tairo Lutter / Postimees

Pühapäeval kirjutasime loo sellest, kuidas kahe Tallinna Vangla kinnipeetava naised võitlevad laste õiguste eest. Täpsemalt kaebasid nad koos elukaaslastega Tallinna Vangla kohtusse, kuna eeluurimisvanglas ei lubata kinnipeetavaid oma lastega kohtuma ilma klaasita ehk kinnipeetavatel lubatakse oma lapsi näha vaid läbi klaasi.

Nii Harju Maakohus kui Ringkonnakohus leidsid, et vangla peab lastele võimaldama siiski klaasita kohtumisi rohkem kui hetkel võimaldatakse.

Möödunud nädalal aga selgus, et Tallinna Vangla on otsuse laste osas edasi kaevanud Riigikohtusse ning naised ei suutnud seda uskuda. “Maksumaksja raha eest võitleb vangla laste õiguste vastu. Et perekonnad ei jääks püsima. See on uskumatu,” oli ühe kinnipeetava naine, Ele Metssalu šokeeritud.

Katrin Lust küsis justiitsministeeriumilt, miks otsustas Tallinna Vangla Ringkonnakohtu otsuse edasi kaevata. Meile vastas justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elusa Tuulil.

“Jah, vangla kaebas otsuse edasi. Kuna tegemist on küsimusega, mida seadus üksikasjaliselt ei reguleeri, siis on oluline, et riigikohtu praktika inimeste õigused selles osas võimalikult selgelt paika paneks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles