Ideaalne ajastus: turist tegi kogemata foto hetkest, mil kajakas tema võileiva varastas

Kelli Põlendik
, lemmik.postimees toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Yuri Smityuk / Yuri Smityuk/TASS / Scanpix

Californias asuva Pepperdine'i ülikooli professor Alicia Jessop oli pikalt plaaninud reisi USA kirdenurka Uus-Inglismaa piirkonda. Ootamatult sai visiidi meeldejäävaimaks osaks hetk, mil üks oportunistlik kajakas naise võileivaga vehkat tegi. 

Maine'i osariiki jõudes oli Jessopi üks eesmärkidest proovida kohalikku delikatessi, Lobster Rolli ehk homaarirulli-nimelist võileiba. 21-dollariline eine käes, otsustas Jessop sellest esmalt foto teha, et hetke sotsiaalmeedias jagada. Ajal, mil naine aga pildi jaoks õiget nurka valis ja fotot tegema asus, sööstis kohale kajakas, kes võileiva noka vahele haaras ja sellega minema lendas.

«Mul oli väga häbi,» tunnistas Jessop The Guardianile. «Inimesed teevad Instagrami-fotode jaoks kõiksugu jaburusi ja nüüd olen mina üks neist. Ma raiskasin 21 dollarit, et võileiba pildistada! Ma ei tee tavaliselt toidupilte, kuid vaade oli kaunis ja tundus taustaks hästi sobivat.» Jessopi suureks üllatuseks oli ta võileivast jõudnud teha vaid ühe foto ning pildistanud kogemata hetke, mil kajakas selle noka vahele haaras. 

Alicia Jessopil õnnestus kogemata teha pilt hetkest, mil kajakas ta võileiva kallale sööstis.
Alicia Jessopil õnnestus kogemata teha pilt hetkest, mil kajakas ta võileiva kallale sööstis. Foto: / AP / Scanpix

Kuigi võileivafoto ei tulnud loodetult välja, postitas Jessop humoorika pildi Twitterisse, kus see esimese poole tunniga tuhandeid meeldimisi sai. Et end ühtaegu tobedas olukorras lohutada ja hea pildi eest premeerida, suundus Jessop restorani tagasi, ostis uue võileiva ja sõi selle sealsamas ära, et järjekordset kajakarünnakut vältida. 

«See maitses suurepäraselt ja oli oma hinda väärt,» kommenteeris Jessop, kes ei suutnud vastu panna kiusatusele veel üks foto teha. Seekord palus ta endale appi aga teise restoranikülastaja, et ise täielikult võileiva kaitsmisele keskenduda. 

Naisel ei jäänud üle muud, kui veel teinegi võileib osta ja see kiirelt ära süüa.
Naisel ei jäänud üle muud, kui veel teinegi võileib osta ja see kiirelt ära süüa. Foto: / AP / Scanpix

Jessop sõnas, et meeldejääv lugu andis talle viisi inimeste näole naeratus tuua ning ta ei oleks pahane, kui teda terve ülejäänud elu kajakatega seostataks. «Maailmas on hullemaidki asju, mille poolest tuntud olla,» naeris Jessop. «Kui pikanäpukajakate ohvriks langemisest rääkimine võimaldab mul teisi lõbustada, võivad nad mind teinekordki paljaks röövida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles