Hannes Võrno on Nolani filmi Eestisse toomise osas skeptiline (4)

Elu24
Copy
Hannes Võrno
Hannes Võrno Foto: ttv

Pärast seda, kui maailmakuulus filmilavastaja Christopher Nolan sõnas, et filmib oma järgmise suurfilmi osaliselt Tallinnas, on nii mõnedki eestlased muret tundma hakanud, kas see on ikka hea mõte. Üks nendest on ka telenägu Hannes Võrno.

Hannes Võrno tõi Christopher Nolani Eestisse tulemisega paralleele ajaloost, nimelt sellest, kui Vene režissöör Andrei Tarkovski käis siin «Stalkerit» filmimas. Võrno meenutas legendi, kui filmimees oli küsinus ja saanud toonase tele-raadio ülekandejaama töökorralduse bussi, selle põlema pannud, kuid jättis selle filmist välja.

Hannes Võrno tõi ka välja kaose, mis valitseb, kui meil teetöid tehakse. «Me oleme ammu harjunud terveid kuid vältavate teetöödega, mis keerab peapeale kõigi elu peale päevitavate teetööliste endi, kes tähtaja kukkuma hakkamisel, lõpuks loetud päevaga terveid bulvareid rajavad,» sõnas Võrno.

Viimasena meenutas Võrno Slovakkias toimunut, kui kuulus Ameerika filmilavastaja Quentin Tarantino filmis seal filmi «Hostel». 

«Rehepappidele, kes juba rahast vatravad, võiks tuletada meelde, et Tarantino «Hostel» maksis väga palju. 8,5 miljoni asemel lõpuks 85 miljonit. Kui palju Slovakkia sealt «sai»...ei tea. Minu tuttavad on öelnud, et «Hostel» hävitas Slovakkia maine turismimaana,» kirjeldas Võrno.

Veebisaidi Box Office Mojo, mis analüüsib ja avaldab filmide eelarveid ning tulu, kohaselt oli «Hosteli» eelarve 4,8 miljonit dollarit ning teenis 80,6 miljonit dollarit. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles