Jaak Kilmi uus dokfilm esilinastub Sheffieldis

Kultuuritoimetus
Copy
Jaak Kilmi täispika dokumentaalfilmi „Minu spioonist isa“ plakat.
Jaak Kilmi täispika dokumentaalfilmi „Minu spioonist isa“ plakat. Foto: Plakat

Jaak Kilmi täispikk dokumentaalfilm „Minu spioonist isa“ („My Father the Spy“) esilinastub 8. juunil mainekal Sheffieldi dokumentaalfilmide festivalil. See on ühtlasi Eesti-Läti-Saksamaa-Tšehhi kaastootmises sündinud filmi maailmaesilinastus.

„Minu spioonist isa“ on film külma sõja spioonimängudest, mis jätsid asjaosalistele armid kogu eluks. Loo keskmes on tüdruk, kes saab 1978.a. võimaluse sõita New Yorki, külla Nõukogude Liidu diplomaatilisel missioonil olevale isale. Ootamatult avastab ta end aga suurriikide luuremängude keskelt ja peab tegema valiku, mis lõikab ta igaveseks ära oma eelmisest elust.

Arhiivimaterjale, vaatlevat dokki ja taaslavastusi kasutades, taaselustab film 1970ndate lõpu külma sõja atmosfääri. Filmi on põimitud ootamatult uude ja tundmatusse maailma sisenenud noore naise isiklikke kogemusi.

  • Film on üles võetud Ameerika Ühendriikides, Lätis ja Saksamaal.
  • „Minu spioonist isa“ režissöörid on Jaak Kilmi ja Gints Grube, operaator Aigars Sermukšs, helilooja Janek Murd. Produtsendid Gints Grube (Mistrus Media), Jörg Bundschuh (Kick Film), Julietta Sichel (8Heads Productions) ja Jaak Kilmi (Pimik).
  • Filmi levitab Syndicado Film Sales.
  • Tänavune Sheffieldi dokumentaalfilmide festival toimub 6.-11. juunini. 
  • Festivali kodulehekülg: sheffdocfest.com 

My Father the Spy teaser from Mistrus Media on Vimeo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles