Anekdoot: Kuidas see lugu õpetab mulle Maksuametiga käitumist?

meeldib.postimees.ee
Copy
Foto: SCANPIX

Ärimees Urmas kutsutakse Maksuametisse oma tuludeklaratsiooni kohta selgitusi andma. Urmas mõtleb omasoodu kuidas ta küll välja peaks nägema, et maksuametnik teda uskuma jääks. Pärib siis nõu sekretärilt.

„Riietuge hästi vaeselt ja räbaldunult!“ õpetab sekretär. „Siis Maksuamet näeb, et Teil pole raha isegi oma välimuse eest hoolitsemiseks!“

Urmas pärib nõu ka oma advokaadilt.

„Riietuge hästi šikilt ja kallilt!“ õpetab advokaat. „Maksuametnik arvab, et olete Oravapartei suursponsor ja jätab Teid siis rahule!“

Urmasel nõu otsas – kaks vastukäivat nõuannet. Mõtleb, et küsib nõu veel oma vanaisalt. Küll too oma elukogemuse pealt oskab midagi tarka öelda.

„Kuula kallis lapselaps!“ vastab vanaisa. „Ma räägin sulle ühe loo. Kunagi üks naine abiellus ja ta tahtis teada, millist riietust ta peaks kandma oma pulmaööl. Ema soovitas tal kanda lõuani kinninööbitud, pikka flanellist öösärki ja villaseid sokke. Naise parim sõbranna soovitas aga kanda seksikat öösärki, mis jätab mehele ka natuke avastamisruumi. Vot selline oli see vastukäivate nõuannete lugu!“ lõpetab vanaisa.

„Aga, vanaisa,“ on Urmas rahulolematu. „Kuidas see lugu mul õpetab Maksuametiga käitumist?“

„Ei ole oluline, mida sa kannad,“ vastab vanaisa. „Läbi tõmmatakse sind niikuinii!“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles