Endise riigikogulase Kalev Kallemetsa 4-aastane tütar sai autolt löögi: laps ei saa ajutiselt kõndida (1)

Elu24
Copy
Endine poliitik Kalev Kallemets.
Endine poliitik Kalev Kallemets. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Üle-eelmise riigikogu koosseisu liige Kalev Kallemets andis täna Facebookis teada, et tema 4-aastane tütar sai neljapäeval autolt löögi. Koed ja luud on terved, kuid mehe hinnangul ei saa laps nädal aega kõndida.

Üle 20-aasta Reformierakonda kuuluv Kalev Kallemets kirjeldas Facebookis tema tütrega toimunut.

«Üleeile sai minu 4-aastane tütar Suur-Patarei tänaval löögi autolt, mis sõitis 45 km/h. Lubatud oli 30 km/h,» kirjutas Kallemets. 

«Läks isegi õnnelikult, et koed ja luud jäid terveks, kuid käia ilmselt nädal aega ei saa,» lisas poliitik.

Kalev Kallemets tõstatas sotsmeedias selle teema, kuna soovib inimeste tähelepanu tõmmata Kalamajas valitsevalt problemaatilisele liikluskultuurile. 

«Teatud protsent autosõitjates ei saa aru, kus nad on. Rikuvad nii liikluseeskirju kui kainet mõistus,» tõi Kallemets välja.

«Liiklusmärgid ei ole tihti korrektselt paigaldatud, tänavad auklikud (põhjustavad ohtlikke manöövreid) ning puudu on liiklust rahustavatest elementidest (lamavad politseinikud),» ütles reformikas.

Kalev Kallemets korraldas oma Facebookis KÜSITLUSE, et kuulata inimeste arvamusi. Mis nende arvamustega peale hakatakse, veel teada ei ole.

Tõukeratas.
Tõukeratas. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja

Kuid pereisa ei pääsenud kriitikast. Nimelt heideti mehele ette, et ta lapse valveta jättis ning laps kogemata vale koha pealt teed ületas. Kalev Kallemets võttis süü omaks, et laps tõukerattaga liiga uljalt sõitis, kuid tõi välja, et ei saa eeldada, et 4-aastane käitub liikluses nagu 10 või 30-aastane.

Üldine konsensus Facebookis alanud debatis oli see, et Kalamajas tuleks liikluskorraldus üle vaadata, sest ka teistel on sealses piirkonnas probleeme tekkinud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles