Näitleja Märt Avandi tegi poolmaratonil uue rekordi (1)

Elu24
Copy
Mitmekülgselt andekas Märt Avandi.
Mitmekülgselt andekas Märt Avandi. Foto: Madis Sinivee

Pühapäeva toimus Rapla Selveri Suurjooks, millest võttis osa ka näitleja Märt Avandi. Telenägu andis hiljem Facebookis teada, et läbi poolmaratoni enda uue isikliku rekordiga.

Märt Avandi läbis poolmaratoni, mille distants oli 21.1 km, uue isikliku rekordiga 1:38:10.

«Teadmiseks neile, kes asjast midagi ei jaga, see on täitsa tubli harrastaja tulemus ja väärib tunnustust, raudselt! Teadmiseks neile, kes teemat hästi jagavad ja/või suudavad oluliselt kiiremini silgata, hoidke oma rekordid enda teada ja tunnustage ka,» lisas mees jooksul saadud medali pildi juurde.

Märt Avandi medal
Märt Avandi medal Foto: Facebook

Õnnesoovijaid mehel jätkus, nende seas ka mitmed avaliku elu tegelased.

Liina Kersna kirjutas: «Ma ei jaga asjast midagi ja tunnustan siiralt Sinu ennastsalgavat pingutust jooksurajal.»

Teet Margan on natuke kurb. «Väga tubli ja sportlik oled! Minust ei saanudki kahjuks asja,» ütles ta.

Jalmar Vabarna lisas Avandi kommentaariumisse jooksulindil kõndiva koera, kes kannab Supermani kostüümi.

Kalev Kruus teab, kuidas Avandi saaks oma tulemusi parandada. «Kui nüüd kuskilt mingit head dopingut saaks, siis oleksid raudselt EOK stipil ja Sõõrumaa kiidaks tehtu eest,» pakkus ta välja.

Avandi oli nõus: «Ma ise ka olen sama mõelnud. Siit tasemest enam ilma toetava ja tõhusa spordikeemiata edasi naljalt ei arene. EOK stipp kuluks ära küll. Mõtleme kindlasti midagi välja.»

Ülle Kaljuse arvab, et medaliga saab Selverist nüüd natuke soodukat. «Väga tubli ja väga ilus medal.... sellega saab Selverist vist ka kõige paremaid asju.»

Piret Krumm oli konkreetne: «Kiire mees!»

Andero Elmer küsis, kas jooks oli ümber Selveri. Märdi abikaasa Liis-Katrin Avandi vastas: «Läbi Selveri, käru käes ja ostunimekiri teises!»

Jaan Rekkor.
Jaan Rekkor. Foto: Peeter Langovits

Jaank Rekkor tahtis teada, mitmes Avandi oli.

See käivitas teatud diskussiooni selle üle, mitmes Avandi ikkagi oli.

Tegime selle töö ise ära. Avandi lõpetas jooksu 61. kohaga. Kahesaja jooksu lõpetanud sportlase seas hea tulemus.

Märt aga oma kohast ei hoolinud ja tahtis ikka tunnustust. «Unustaks nüüd selle koha-jutu ära, minu meelest lihtsalt kohatu alateema ja keskenduks tunnustamisele,» ütles ta. 

Ta tegi oma kogemusest väikese, kuid konkreetse, kokkuvõtte: «Võin vaid öelda, et jõudsin koju ja kindlasti jõudis ka võit koju, mitte küll otseselt minu koju... Püsisin esimesed 500 meetrit kindlalt juhtgrupis ja esikoha konkurentsis, aga siis avastasin, et on tõusnud kerge tuul, millega ma ei osanud arvestada ja kuskil teisel kilomeetril tabas veel üks tagasilöök, kus ma järsku tundsin, et hingeldan ootamatult palju ja et ma lihtsalt ei jõua joosta! Jätkasin siiski liidri jälitamist ja jõudsin finišisse napp pool tundi peale võitjat.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles