Staarkokk Jamie Oliveri restoraniäri läks pankrotti

Elu24
Copy
Jamie Oliver.
Jamie Oliver. Foto: Steve Parsons / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

Telekokk Jamie Oliver peab restoranitööstuse paremust tunnistama, sest on läinud pankrotti. Selle tulemusel on ligi tuhat inimest töötuks jäänud.

Uinterview vahendas, et staarkoka Jamie Oliveri Suurbritannias asuv restoranikett on kokku varisenud ning see on nüüd pankrotikaitse alla pandud.

Nende hulka kuuluvad Oliveri Itaalia kett, Jamie Oliveri «Söökla» Gatwicki lennujaamas ning liharestoranid «Barbecoa» ja «Fifteen London», millest viimase rajas Jamie 2002. aastal, et treenida töötuid noori. 

Siiamaani on 22 restorani 25st uksed kinni pannud, jättes ligi tuhat inimest töötuks.

«Mul on väga kahju, et nii läks. Tänan ja kiidan minu restoranides töötanud inimesi ja tarnijaid, kes on aastakümneid tõhusalt tööd teinud. Tänan ka restoranide külastajaid, kes nautisid toitu ja olid head kliendid,» teatas kuulus kokk.

Aastate jooksul on toidutööstusega liitunud mitu lihtsamat restoraniketti, kus glamuurile ja peentele kommetele nii palju rõhku ei panda. Kiirtoidurestoranid pakuvad nüüd värskete koostisosadega toite. Jamie Oliver selgitas Financial Timesile antud intervjuus, et üürihindade tõus, palgad ning toiduainete hind on tema pankroti põhjuseks.

Essexist Claveringist pärit Oliver jättis 16-aastasena kooli pooleli ja ta asus tööle Londoni River Cafes, kus sai oma esimese tõelise kokakogemuse.

1999. aastal osales ta saates «The Naked Chef» ja siis avaldas ta ka oma mitmest kokaraamatust esimese.

Järgnesid kokasaated ja restoranikettide asutamised, tehes temast maailma ühe populaarsema ja jõukama koka.

Jamie Oliver ja ta naine Juliette 2016 Londoni Portlandi haiglas, kus sündis nende viies laps River Rocket Blue Dallas. Nende vanemad lapsed vasakult: Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow, Buddy Bear Maurice ja Poppy Honey Rosie
Jamie Oliver ja ta naine Juliette 2016 Londoni Portlandi haiglas, kus sündis nende viies laps River Rocket Blue Dallas. Nende vanemad lapsed vasakult: Daisy Boo Pamela, Petal Blossom Rainbow, Buddy Bear Maurice ja Poppy Honey Rosie Foto: John Stillwell / PA Wire/Press Association Images/Scanpix

2000. aasta juulis abiellus ta Juliette Nortoniga. Neil on viis last: 2002 sündinud Poppy Honey Rosie, 2003 sündis Daisy Boo Pamela, 2009 sündis Petal Blossom Rainbow, 2010 sündis Buddy Bear Maurice ja 2016 sündis River Rocket Blue Dallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles