Spämmikirjad pakuvad võimalust voodielu parandada ning hambaarstile minekust pääseda (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Naeratav Margot Robbie on artiklit illustreeriv
Naeratav Margot Robbie on artiklit illustreeriv Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Spämm on väga tüütu ja mõnikord ka ohtlik asi. Spämm on koondnimetus nendele kirjadele, mille on saatnud mõni pahatahtlik inimene või programm, et kasutajate arvutitele ligi pääseda. Siinkohal teeme väikese ülevaate, missugused on mõned naljakad spämmikirjad ja kellelt need tulevad.

Spämmikirjad on peidetud tihti nutikate ja halenaljakate kirjade sisse. Kõik, kellel on e-post, on saanud kunagi spämmikirja. Kirjade sees pakutakse mitmesuguseid tooteid ja teenuseid, mis kirjasaaja elu paremaks teevad. Kirjale endale vajutamine probleeme ei valmista, aga selle sees olevatele linkidele küll.

Ärge tehke seda! 

Paljud elektroonilise kirja pakkujad suudavad spämmi ise tuvastada ning selle postkastist eemaldada, aga väiksemate turvaraamidega pakkujate puhul tuleb seda ise teha.

Olen üle 15 aasta kasutanud mail.ee keskkonda kuuluvat meiliaadressi. Kui see kunagi Everyday juurde käiva e-postkastina alustas, siis oli see oma aja üks populaarsemaid ja parimaid. Aastate möödudes tulid teised, turvalised, rahvusvahelised elektrooniliste kirjade vahendamist pakkuvad portaalid ning mail.ee kadus unustuste hõlma. Portaal on end püüdnud aastate jooksul elustada ja turvalisemaks muuta, lisades juurde ka mitmeid teenuseid, mida inimestel võiks vaja minna, nt kohtinguportaal, uudised ja ilm. 

Mail.ee'l on liikmeid veel küll ja küll ning lõpetamise märke pole näha, aga kasutajate postkastidesse pääseb hästi palju spämmi. See ei ole vaid mail.ee probleem, selle all kannatavad ka Microsofti alla kuulub Outlook, Google'i alla kuuluv Gmail ning teised. Küll aga toome siinkohal näiteid just mail.ee kohta, sest sinna on spämmi kõige enam kogunenud. Pärast viimast uuendust ei ole võimalik mail.ee pürgikasti ega spämmikirju võimalik kustutada.

Naljakas on see, et paljud kirjad pakuvad jalaseene või üleliigse rasva kaotamise võimalust. Nad justkui teaksid ... 

Alissa Nty oli nii lahke ja pakkus võimalus rasvast lahtisaamiseks.

«Sul on võimalik saada saledaks ja enesekindlaks ilma nälgimata. Meditsiinitöötajad on kaheksa aasta jooksul teinud katseid tuhandete vabatahtlikega, et leida kõige võimsa koostisainete duo, mida kasutatakse Black Latte koostises. Nad on selle leidnud ning tulemused räägivad iseenda eest. Selle kasutamisel vabastatakse ladestunud süsivesikud, keha alustab iseenda puhastamist ning sina vabaned rasvast kerge vaevaga.»

Kõhurasv. Pilt on illustratiivne.
Kõhurasv. Pilt on illustratiivne. Foto: shutterstock.com

Marija Otsabrik pakkus võimalust küüne- ja jalaseenest lahti saada. 

«Kas su küüne- ja jalaseen ei allu ravile? Ära muretse, sa ei pea enam oma jalgu peitma! Küüneseen armastab soojust ja niiskust ning võib levida inimeselt inimesele. Sa võid nakatuda, kui käid paljajalu basseinis või avalikus duširuumis, aga ka rätikut või küünekääre jagades.»

Valeria Stepanova pakub võimalust peenist suurendada. Ta ütles, et kirja sees peituva imetoote abil on võimalik saada viis sentimeetri pikem peenis ning lisas hea müügiartiklina, et ka pornostaarid kasutavad seda. Kui enne ei oleks seda ostnud, siis nüüd kindlasti. 

Tiina Riivik on otsekohene ja küsib: «Kas soovite kuuma seksi kogu ööks? Me näitame sulle, kuidas see on võimalik.»

Kes me? Tiinal on sõbranna?

Sandra Ognevaja pakub toodet, mis sisaldab koostisosa, mis kannab nime «ajamasin tüdrukutele». 

«Detoxic:  DETOXIC on usaldusväärne ravim parasiitide raviks! -> Kliki siia (50% soodustust). Snail Farm - Seerum, mis sisaldab Botox-efektiga musta teo limaskestasid. Võitleb tõhusalt kortsudega. Kas teadsite, et tigu on suuteline oma kotta tekkinud augu ise parandama? Tema lima sisaldab täiskomplekti ehitusmaterjale igat liiki kudede jaoks. Kliki siia. Seerum sisaldab salajast koostisosa, mida nimetatakse ajamasin tüdrukutele».»

Ka Lili Radoman tunneb minu suguelu pärast muret. Aga peale muretsemise julgustab ta oma toodet kasutama. «Sinu suguellu on saabunud uus ajastu! Tohutu enesekindlus voodis!»

Peenise pikendamist pakuvad veel Melissa Mandarinka ja Julia Beljavskaja. 

Tänan teid, naised, aga jätan seekord vahele. 

Pikemat seksi või paremat voodielu pakub Irina Aitman, Anne Bauer, Olga Dmitrieva, Kaire Malva, Darya Egorova ja Niina Laan. 

Kui äkki peenise pikemaks saab, siis läheb ka voodielu paremaks? Või kui õpin voodis paremini hakkama saama, siis ei ole pikemat peenist vajagi? Dilemma!

Parema voodielu nimel.
Parema voodielu nimel. Foto: Saarte Hääl

Boronovska pakub head laenu. 

«Võta laenu EUR 5,000.00 kuni EUR 5 miljoni ainult 3%. Huvitatud? Lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust.»

Kontakti leiab spämmikirjade seast. 

Thea Shengelia pakub aga head hambapastat, millega saab imeliselt valge naeratuse. 

«Sa ei pea enam hambaarste külastama! Ma räägin teile hambapastast, mille efekt on sarnane hammaste täitmisega!

Tere kõigile! Siin jagavad paljud oma avastusi erinevates valdkondades, mistõttu olen otsustanud jagada enda oma. Kas olete kuulnud hambapastast, millel on täiteefekt? - see asi on hädavajalik.

Ma räägin teile rohkem.

Probleemid hammastega ilmnesid mul juba lapsepõlves.

Esimesed hambaarsti visiidid said saatuslikuks: oli «õnnelikuks» ning nagu selgus, oli mul kohtumine arstiga, kes oli äsja lõpetanud. Hoides puuri oma värisevates kätes, puurist ta katkise hamba asemel hoopis tervet ja et asi veel hullemaks muuta, puutus ta kogemata iget ning kõik kohad olid verd täis. Sellel päeval lubasin enam mitte kunagi hambaarsti juurde minna.»

Hambad.
Hambad. Foto: Marek Vink

Mind siiamaani üllatab, kui palju spämmikirju on jala- ja küüneseene ravi kohta. Iga kaheksas. Äkki peaks tõesti arstile minema ...

Nali naljaks. 

Ükskõik kui hädavajalik mõni spämmikirja sisu ka ei oleks, siis nendes pakutavat teenust või toodet ei eksisteeri ning kirjas olevale lingile vajutades saate vaid tehnilist jama, millega IT-tehnikud peavad tegelema hakkama. Seda juhul, kui arvutil olev viirusvastane tarkvara oma tööd ära ei tee. 

Spämmikirja tunnusteks on välismaine kirjasaatja nimi, vigaselt kirjutatud kirja teema ja sisu, eelnevalt nimetatud teenuste pakkumised ja seksi või voodielu puudutavad teenused ja tooted. 

Kui te kindel pole, kas üks või teine kiri on spämm, siis kutsuge sõber või tuttav appi, kes teile seda selgitab. Pigem kahelda ja oodata, kui pärast pahavara all kannatada.

Mis on kõige naljakam spämmikiri, mille teie saanud olete?

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles