George R. R. Martin pahandas absurdsete väidete peale, et tal on «Jää ja tule laulu» sari salaja valmis kirjutatud

Linda Pärn
, raamatuportaali toimetaja
Copy
George R. R. Martin.
George R. R. Martin. Foto: imago stock&people / imago/Marc Schüler/ Scanpix

George R. R. Martini raamatusarja «Jää ja tule laulu» põhjal loodud telesari «Troonide mäng» jõuab kohe lõpule. Telesari on sattunud suure kriitika alla ja nii on ka kirjanikule üha rohkem ette heidetud, et miks ta kahe viimase raamatu kirjutamisega nii kaua aega on veetnud. Nüüd levitas üks näitlejatest jutte, nagu oleks raamatud juba valmis kirjutatud.

Kuulujutud raamatute valmimisest hakkasid levima pärast seda, kui telesarjas Ser Barristan Selmyt kehastav näitleja Ian McElhinney väitis 29. aprillil Venemaal toimunud fännikohtumisel, et George R. R. Martinil on raamatutud valmis, kuid tal ei ole lubatud neid avaldada, edastab The Guardian.

«George on juba kuuenda ja seitsmenda raamatu valmis kirjutanud… aga ta leppis Davidi ja Daniga kokku, et ta ei avalda viimast kaht raamatut enne kui telesari on lõppenud,» väitis näitleja EPIC Con 2019 publikule.

Viimane raamat «Tants lohedega» sarjast «Jää ja tule laul» ilmus 2011. aastal. Kirjanikku on uute teoste pärast palju survestatud ja ta on tunnistanud, et annab endast parima ning aega ei raiska. Esmaspäeval oli ta sunnitud oma kodulehel teada andma, et McElhinney väide ei vasta tõele ja kauaoodatud raamatud ei ole valmis kirjutatud. Kuues teos on autori sõnul veel pooleli ja viimast ei ole ta isegi alustada jõudnud.

«Mulle tundub absurdne, et ma pean seda ütlema… Miks ma peaks istuma aastaid valmis teoste otsas? Miks peaks mu kirjastajad – mitte vaid siin Ühendriikides, vaid ka üle kogu maa – sellega nõus olema? Nad teenivad miljoneid ja miljoneid dollareid iga kord, kui uus «Jää ja tule laulu» raamat välja tuleb, nagu ka mina. Selle edasi lükkamisel ei oleks mingit mõtet.»

Kirjanik lisas, et ei HBO ega sarja stsenaristid David Benioff ja D.B. Weiss ei ole palunud temalt raamatutega viivitamist. «Ei ole mingit «kokkulepet» raamatuid tagasi hoida,» toonitas autor. «Ma kinnitan teile, et nii HBO kui David ja Dan oleksid väga rõõmsad ja elevil, kui «Jää ja tule laul» oleks olnud valmis ja avaldatud juba neli või viis aastat tagasi,» kirjutas Martin. «Ja MITTE KEEGI ei oleks olnud rohkem rahul kui mina ise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles