Jeremy Clarkson on «luksus», mida BBC ei saa endale lubada?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeremy Clarkson
Jeremy Clarkson Foto: SCANPIX

Briti parlamendisaadikute arvates on menusarja «Top Gear» saatejuht Jeremy Clarkson «luksus», mida BBC ei saa endale lubada ning selle tõttu tuleks Clarkson vallandada.

BBC juhid pidid eile parlamendis vastuseid andma Clarksoni kommentaaride kohta, edastab The Telegraph.

«Top Geari» saatejuht Clarkson tekitas Suurbritannias kümme päeva tagasi skandaali, öeldes, et avaliku sektori streikijad tuleks nende perede ees maha lasta.

Hiljem ta vabandas selle märkuse pärast.

Tööpartei esindaja Jim Sheridan küsis BBC esindajatelt mitu korda, miks Clarksonit ei ole saatejuhikohalt vallandatud.

«Minu nägemuse kohaselt on Clarkson luksus, mida ei ole võimalik lubada,» lausus parlamendisaadik.

BBC üks juhtidest Mark Thompson sõnas, et hoolimata 32 000 inimese kaebusest Clarksoni kohta, ei vallanda nad kuulsat saatejuhti.

«See on täiesti selge, et ta kommentaar oli mõeldud naljana. Ma ei mõista, kuidas keegi sai sellest teist moodi aru saada, nähes selles mingit poliitilist meelsust,» selgitas Thompson.

BBC nõukogu esimees Lord Patten lisas, et Clarksoni vallandamine tekitaks veelgi suurema protesti, kuna tema puhul on tegemist Briti kultuuriekspordi juhtfiguuriga.

«Top Gear» ei ole populaarne vaid Suurbritannias, vaid kogu maailmas.

«Kui Jeremy Clarkson enam ei oleks saatejuht, siis kuluks väga pikka aega selle selgitamisele. Clarkson on omamoodi kultuuri saadik,» lisas Lord Patten.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles