Heidy Purga: Eesti jätkusuutlikkuse usk on kultuuriusk

Elu24
Copy
Heidy Purga.
Heidy Purga. Foto: TOOMAS TATAR / PM/SCANPIX BALTICS

Melomaan ja poliitik Heidy Purga ametiaeg ringhäälingunõukogus sai hiljaaegu otsa. Vaatamata oma lahkumisele loodab Purga nõukogu jätkuvale suutlikkusele Eesti kultuuri edendada.

Heidy Purga kirjutas eile hommikul Facebooki postituse, kus tänas kõiki asjaosalisi meeldiva koostöö eest ringhäälingunõukogus.

«Selle kireva ja kirglikkust täis aja jooksul RHNi liikmena juhtus tagasi vaadates üsna palju märkimisväärset: alates isikkoosseisu muudatustest juhtide vahetumisel kuni uute hoonete ning programmiüksuste planeerimise ning valmimiseni välja. Vahepeale sekka sporti, poliitikat, meelelahutust, suuri kultuurisündmusi ja pidevat fookust eelarvel (mis vajab lisa) ning arutelusid ringhäälinguseaduse võimalike muudatuste üle,» kirjutas ta. 

«Seda tööd oleks mul olnud palju keerulisem teha ilma paljude ERRi inimeste usalduseta, mis andis mulle tihtipeale kindlust olla mitte see kõige mugavam nõukogu liige. Ka mina arvan, et Eesti jätkusuutlikuse usk on kultuuriusk ning et just Eesti Rahvusringhäälingul on siin väga oluline roll kanda. Sestap on äärmiselt tähtis, et nii ERRi juhatusse ning ringhäälingunõukogusse kuuluksid inimesed, kes teevad kõik endast sõltuva, et meie identiteedihoidu oma panus anda,» lisas Purga ja ütles, et riigikogu kultuurikomisjoni aseesimehena hoiab ta ringhäälingunõukogul silma peal.

Heidy Purga oli ringhäälingunõukogu liige alates 2015. aastast. Viimases koosseisus, mis moodustati 7. mail 2017, kuulusid peale Purga ka Rein Veidemann (esimees), Paavo Nõgene, Agu Uudelepp, Krista Aru, Martin Helme, Viktoria Ladõnskaja, Kalvi Kõva, Marika Tuus-Laul ja Pille Pruulmann-Vengerfeldt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles