Mida kirjutavad väljaanded The Washington Post, New York Times, CNN jt Eesti kohta? (3)

Elu24
Copy
Šadeiko, Kaljulaid ja Mart Helme
Šadeiko, Kaljulaid ja Mart Helme Foto: Elu24 fotomontaaž

Tuntud Euroopa väljaanne Politico kirjutas loo sellest, et Jüri Ratas pani EKRE kaasamisega valitsuse paremäärmuslastega ühte patta. Sellest tingituna mõtlesime vaadata, mida kirjutavad teised välismaa väljaanded Eesti kohta.

Politico on ainult poliitikale keskenduv väljaanne ja pole ka imestada, kui Eestis toimuv seal kajastust leiab, sest parempoolseid vaateid peetakse üsna halvaks. 

Aga kas Eesti leiab äramärkimist ka teistes väljaannetes? Mida Eestist kirjutatakse? Mis pilt meist maailmale jääb?

CNN

Cable News Network ehk CNN avaldas eile uuringu põhjal tehtud loo, kus vaadati, mis riigid on kõige õnnelikumad ja mis nn vihaseimad. Eesti kohta toodud statistikast selgus, et tegu on kõige vähem vihasema riigiga.

BBC

Briti online-väljaanne kirjutas 1. mail loo, et Eesti «paremäärmuslikud» ministrid alustasid oma ametiaega küllaltki raskes seisus, kui üks ministritest juba tagasi astus. Artikli esipildil on suurelt isa ja poeg Mart ja Martin Helme, kes teevad sõrmedega OK-žesti.

Jutt käib vaid kaks päeva ametis olnud EKRE liikmest Marti Kuusikust. 

Marti Kuusik.
Marti Kuusik. Foto: Tairo Lutter / Postimees/Scanpix

ASIA TIMES

Aasia elu kajastav online-väljaanne mainis Eesti ära oma 23. aprilli artiklis pealkirjaga «The Middle East’s Other Tech Powerhouse». 

Mahukas artiklis on Eestit mainitud ühe korra ja seda positiivsest küljest.

Lõik on tõlgitud tervikuna, kuid tekst kontekstist välja võetud.

«Sellele lisaks tegutseb Araabia Ühendemiraatide valitsus ennetavalt ja liidab tehnoloogiad, nagu tehisintellekt ja plokiahel, igapäevategevustega valdkondades veejuhtimisest hariduseni. Strateegiliselt samamoodi väikeste tehnoloogiliselt fokusseeritud majandustega nagu Singapuris ja Eestis, püüab AÜE valitsus näidata eeskuju erasektori firmadele. See toimib.»

Fox News

Ameerika Ühendriikide uudisteportaal Fox News avaldas 18. aprillil loo Eesti ja Venemaa presidendi eesootavast kohtumisest.

Mis kohtumise ajal aset leidis, sellest pole räägitud.

President Kersti Kaljulaid Kremlis Vladimir Putiniga kohtumas.
President Kersti Kaljulaid Kremlis Vladimir Putiniga kohtumas. Foto: Konstantin Sednev

The Guardian

Briti väljaanne kirjutas eile loo sellest, kuidas Mart Helme kutsus president Kaljulaidi «emotsionaalselt ülesköetud naiseks».

The New York Times

NYT väljaande Euroopa uudiste seas avaldati 1. mail uudis Mart ja Martin Helme käega tehtud OK-žestist, mille pealkirjas mainitakse, et tegu võib olla valgete ülemvõimu tähistava märgiga.

Pildil Mart Helme.
Pildil Mart Helme. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees/Scanpix

News AU

Austraalia väljaanne news.com.au kirjutas 17. jaanuaril kokkuvõtva loo kõige kõrgematest kiirustrahvi summadest maailmas. Eestit on mainitud kahel korral. Esimesel korral on Eesti kümne «parima» riigi hulgas, kus enam kui 20-kilomeetrise tunnikiiruse korral on trahv 626 Austraalia dollarit, mis annab meile tabelis kolmanda koha.

Punase tule alt läbisõitmise tabelis oleme kümnendad, siis trahvitakse meil sõitjaid 313 Austraalia dollari suuruse summaga. 

Global News

Kanada väljaanne avaldas selle aasta 26. aprillil uudise, kus Briti Columbia osariigis asuv linn Victoria püüab alusta katseprojekti, kus kõik 19-aastased ja nooremad saavad tasuta ühistranspordis sõita.

Linnavalitsus võttis vastu idee oma kodanikele tasuta transporti pakkuda, aga praegu on arutelu selle üle, kes selle eest maksab. Provints seda teha ei taha. Teada ju on, et tasuta transport pole siiski päris tasuta.

Victoria linnavalitsuse liige Sharmarke Dubow sõnas, et kuigi seal piirkonnas on see originaalne idee, on inspiratsiooni saadud Kingstonist, Ontariost, Luxembourgist ja Eestist.

The Washington Post

USA üks tuntumaid väljaandeid ja Watergate'i skandaali kajastanud uudisteportaal kirjutas eile samasuguse loo nagu The Guardian ehk selle, kus Mart Helme kutsus president Kaljulaidi «emotsionaalselt ülesköetud naiseks».

TMZ

USA suurim kõmuportaal TMZ kirjutas eelmise aasta 9. novembril loo sellest, kuidas Eesti seitsmevõistleja Grete Šadeiko käis koos abikaasa Robert Griffin IIIga ujumas.

Robert Griffin III ja Grete Šadeiko.
Robert Griffin III ja Grete Šadeiko. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Boston Globe

Katoliku kiriku pedofiiliaskandaali kajastanud USA väljaanne Boston Globe tegeleb Eesti kontekstis turismireklaamiga. Oma lugejatel soovitatakse külastada kõige põhjapoolsemat Balti riiki, mis on tuntud saunade, metsa ja idufirmade poolest.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles