Huvitav teada: Kummaline põhjus, miks kuninganna Elizabeth II «Troonide mängu» võttepaigal Raudtroonile istuda ei tohtinud

Spekter
Copy

Samal ajal kui «Troonide mängu» fännid järgmised kolm kevadnädalat hinge kinni hoides ootavad, kes viimaks saab istuda HBO menusarja viimases episoodis võidukalt Raudtroonile ning asuda sarjamaailma valitsema, on kindel vähemalt üks isik, kes seda kunagi ei tee – ei päriselt ega ka sarjas.

Viie aasta eest külastas kuninganna Elizabeth seriaali võttepaika – kui täna on viited hiigelmenukale sarjale jõudnud koguni Hiina poliitretoorikasse, siis Suurbritannias oli «Troonide mäng» tuntud juba toona, nagu ka mujal maailmas. Nii astus Põhja-Iirimaal toimunud sarjavõtetelt läbi ka parasjagu sealkandis viibinud monarh isiklikult, uudistades muuhulgas Raudtrooni, mis seriaali n-ö peaauhinnaks, millele istumise nimel ollakse valmis väga koledateks tegudeks. 

Mõistagi ootas maailm põnevusega, kas kuninganna end turisti kombel Raudtroonile kasvõi korraks ja naljavilukski istuma sätib. Paraku jäi aga see kümnendi pressifoto vääriline (ja kuldaväärt meemimaterjal) siiski sündimata. Põhjuseks aga sugugi mitte kuninganna soovimatus seda teha (ehkki sarjategijad seda soovitasid), vaid hoopiski kuninglik protokoll, mis keelab monarhil istuda ühelgi teisel troonil peale oma isikliku, olgu tegemist kasvõi mängutrooniga, nagu «1000 mõõgast» koosnev seitsme kuningriigi oma. 

Nii sarja näitlejad (Kit Harington, Lena Headey jt), kes kuningannaga visiidil kohtusid, kui ka produtsendid David Benioff ja Dan Weiss olid reeglist teada saades üllatunud ning on käinud ka telesaadetes sellest rääkimas. 

Küll aga olevat kuninganna suure huviga võttepaika ja ka Raudtrooni uudistanud – tahaks uskuda, et kuna Elizabeth II on «Troonide mängu» ka oma ametlikes kõnedes maininud, käis tema peast sekundiks siiski läbi lapselik mõttevälgatus: «Aga mis oleks kui...»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles