Virginia Techi tulistamises hukkus kaks inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virginia Techi politseinikud lohutamas teineteiset kolleegi hukkumise pärast
Virginia Techi politseinikud lohutamas teineteiset kolleegi hukkumise pärast Foto: SCANPIX

USAS Virginia osariigis Blacksburgis asuvas Virginia Polytechnic Institute and State Universitys leidis eile aset tulistamine, milles hukkusid politseinik ja tulistaja.

Virginia Tech teatas eile õhtul, et oht on nüüdseks möödas, edastab cnn.com.

Ülikool suleti tulistamisjuhtumi tõttu mitmeks tunniks. Tulistaja surnukeha leiti lõpuks ülikooli parkimisplatsi lähedalt. Ta lasi end ise maha.

Tulistamine sai alguse eile kohaliku aja järgi keskpäeval, kui ülikooli valvanud politseinikud parkisid oma masina parkimisplatsile.

Politseinike autole lähenes isik, kes võttis relva välja ja tulistas ühte politseinikku, kes suri sündmuskohal. Pealtnägijate kinnitusel põgenes tulistaja jalgsi.

Hiljem leiti parkla juurest veel teine hukkunu, kes lähemal uurimisel osutus tulistajaks.

Surnukeha lähedalt leiti ka tulistamiseks kasutatud relv.

Ülikooli kodulehekülje andmetel oli tulistajaks valgenahaline mees. Kapuutsiga spordijakki kandnud ning seljakotiga mees liikus ülikooli territooriumil jalgsi.

Virginia Tech lükkas sügissemestri eksmaisessiooni edasi. Eksamid pidid algama täna.

Virginia Techis leidis 2007. aastal aset USA ajaloo kõige suurema hukkunute arvuga koolitulistamine. Siis hukkus 32 inimest ja 20 sai haavata. Tulistaja lasi lõpuks end maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles