«Kuuuurija»: Prangli saare koeratulistaja räägib esimest korda avalikult, mis päriselt juhtus? (1)

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Tulistatud koer "Muki"
Tulistatud koer "Muki" Foto: Eestimaa Loomakaitse Liit / Facebook.com

Nimelt räägib enda poolse versiooni esimest korda koera tulistanud mees, kes väidab et nii loomakaitsjad kui meedia on tema lugu täiesti valesti kajastanud.

Katrin Lust rääkis ka Muki parima sõbra Tõnisega, kelle sõnul tuli saare peale politsei ning nägi Mukit, kes oli saanud jahirelvast kuuli pähe. Tõnise sõnul jäi koer saarele omaniku palvel, kuid politsei tegi koha peal ettepaneku koer tema parima sõbra Tõnise ja omanik Viljari ees ise piinade lõpetamiseks maha lasta. Tol õhtul purjus olnud Tõnis ja Viljar keeldusid aga politsei ettepanekust ja lootsid hommikul looma ise mandrile viia ning Muki elule turgutada.

Katrin Lust küsis politseilt, kas tõesti selline ettepanek aset leidis nagu Tõnis "Kuuuurijale" väitis. meile vastas Politsei ja Piirivalve pressiesindaja Marianne Ubaleht.

"Vastab tõele, et politseinikud pakkusid halastuslasu tegemist. Loomakaitseseadus lubab hukata abitusse seisundisse jäänud looma juhul kui abi ei ole mõistliku aja jooksul kättesaadav," ütles Ubalaeht ja jätkas, "Kodulooma puhul lasub looma eest hoolitsemise ja tema saatuse üle otsustamise vastutus ennekõike looma omanikul, kes peaks viima abivajava looma esimesel võimalusel veterinaari juurde või loomakliinikusse. Et koera omaniku lähedane lubas ise hommikul koerale abi otsida, lahkusid politseinikud saarelt veidi enne kella 5 hommikul ja loom jäi lähedasega saarele."

Vaata, mis täpselt saare peal tol saatuslikul ööl juhtus juba täna õhtul kell 20.00 "Kuuuurijast" ikka Kanal 2-s.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles