Floridas oma peremehe maha löönud kaasuar pannakse oksjonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaasuar. Pilt on illustreeriv
Kaasuar. Pilt on illustreeriv Foto: MARK RALSTON / AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Floridas Gainesville’is tappis kaasuar omaniku, kui mees teda toitma läks. Nüüd saab see mõrtsuklind arvatavalt uue omaniku, kuna ta pannakse oksjonile.

12. aprillil 75-aastasena surnud Marvin Hajosel oli veel mitmeid eksootilisi linde ja loomi, kuid varasemalt ei olnud keegi ta lemmikutest teda rünnanud, teatab msn.com.

Gaineville’i politsei teatel nad ei hukka omaniku tapnud kaasuari, vaid see lind pannakse 27. aprillil Florida Gulf Coast Livestock oksjonile. Põhjenduseks toodi, et tegemist on eksootilise linnuga, kelle vastu tunnevad paljud huvi.

Hajose surnukeha uurinud lahkamisarsti Bill Grotjahni sõnul ei olnud ta varem näinud surnut, kelle tappis kaasuar.

«Olen töötanud lahkamisarstina ligi 20 aastat ja varem ma ei ole näinud surnut, kes kaotas elu lemmiklinnu kaasuari nokalöökide tõttu. Olen uurinud surnukehasid, millel on krokodillide hambajäljed ja maohammustused, kuid mitte kaasuari võimsaid nokalööke,» sõnas lahkamisarst.

Zooloogide sõnul võivad nii jaanalinnud kui emud olla ettearvamatu käitumisega, kuid kaasuarid on oma ohtlikkuse poolest klass omaette.

«Kaasuare saab pidada tõelisteks kurjadeks lindudeks. Nende lindudega ei mängita, sest kui nad ründavad, siis teevad seda täiest jõust,» lisasid linnutundjad.  

Kaasuar. Pilt on illustreeriv
Kaasuar. Pilt on illustreeriv Foto: Wilson Ring / AP/Scanpix

Zooloogide sõnul leidis eelmine kaasuari poolne inimese tapmine aset 1926. aastal Autsraalia kirdeosas, kus selle linnu rünnakus hukkus 16-aastane poiss.

Gainsville’i politsei arvates võis Hajosele saada saatuslikuks mingi vale liigutus, mida kaasuar tõlgendas rünnakuna ja ta tegi vasturünnaku.

Uurimine näitas, et Hajosel ei olnud kaasuaride ning teiste eksootiliste lindude ja loomade pidamiseks luba. 

27. aprilli oksjonile on müüjatel ja ostjatel sissepääs vaba, kuid meediat sinna ei lubata.

Kaasuarid on lennuvõimetud linnud, kes elavad Austraalias ja Paapua Uus-Guineas looduses. Emased on erksavärvilisema sulestikuga ja suuremad kui isased. Emased kasvavad 1,5 – 1,8 meetriseks, mõni isend kasvab ka kahemeetriseks. Keskmine kaal on ligi 60 kilogrammi.

Neil on võimas nokk ja jalgadel teravad küünised.

Kaasuar tagantvaates. Pilt on illustreeriv
Kaasuar tagantvaates. Pilt on illustreeriv Foto: Kevin Schafer / 1/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles