Video: Kim Jong-uni kuulsad jooksvad ihukaitsjad nühkisid šefi soomusrongi läikima

Inna-Katrin Hein
Copy

Põhja-Korea liider Kim Jong-un suundus visiidile Venemaale, kus ta kohtub Vladivostokis Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.

Kui Kimi rong hakkas jõudma Vladivostoki raudtejaama, hüppasid ihukaitsjad rongist välja ja asusid seda fanaatiliselt poleerima juba enne selle lõplikku peatumist, teatab thesun.co.uk.

Nad poleerisid ukselähedast ala ja ust, kust Põhja-Korea liider väljus ja punasele vaibale astus. Arvatakse, et nad kontrollisid ka rongi välist turvalisust.

Kimi võttis Vladivostokis vastu Venemaa Kaug-Ida arendusminister Aleksander Kozlov.

Vladivostokis võttis Kim Jong-uni vastu Venemaa Kaug-Ida arenguminister Aleksander Kozlov
Vladivostokis võttis Kim Jong-uni vastu Venemaa Kaug-Ida arenguminister Aleksander Kozlov Foto: Vitaliy Ankov / Sputnik/Scanpix

Teada on, et Kim tahab endast alati puhta mulje jätta ja seega oli rongi puhastamine enne jaama jõudmist osa tema imidži loomisest.

Kimi ihukaitsjad said kuulsaks 2018 Singapuris, kus nad jooksid Kimi limusiini ümber. Sama kordus selle aasta alguse Vietnami tippkohtumisel ja nüüd Venemaal Vladivostokis. 

Kim Jong-un ja tema kuulsad jooksvad ihukaitsjad Vladivostokis
Kim Jong-un ja tema kuulsad jooksvad ihukaitsjad Vladivostokis Foto: SHAMIL ZHUMATOV / REUTERS/Scanpix

Põhja-Korea juht Kim on esimest korda visiidil Venemaal. Põhja-Korea olusid tundvate poliitikaekspertide arvates otsib Kim pärast Washingtoniga peetud tuumaläbirääkimiste ummikusse jooksmist liitlasi.

Kimi ja Putini kohtumine leiab 25. aprillil aset Vladivostoki lähedasel Russki saarel, kus on kohalik ülikool.

Kaks kuud tagasi kohtus Kim Vietnamis USA presidendi Donald Trumpiga, kuid see kohtumine lõppes väga kiiresti osapoolte seisukohtade erinevuse tõttu.

Putinile annab Kimiga kohtumine võimaluse näidata, et Venemaa mängib maailmapoliitikas seni tähtsat rolli hoolimata asjaolust, et lääs on kehtestanud Ida-Ukraina sõja ja Krimmi anastamise tõttu sanktsioone.

Vladivostok on linn Venemaa Kaug-Idas, Primorje krai halduskeskus.

Venemaa kaug-Ida suurim linn asub Jaapani mere rannikul, Hiina ja Põhja-Korea piiri lähedal Kuldsarve lahe kallastel.

See linn on Transsiberi raudtee lõpp-punkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles