Uuring selgitas välja, mida «Netflix ja tšill» tegelikult tähendab

Spekter
Copy
«Kaardimaja»
«Kaardimaja» Foto: IMDB

Wall Street Journali uuring selgitas välja, et populaarse koduse kohtinguviisi, mida tuntakse kohtinguäppides koodsõnumi «Netflix ja tšill» all, tegelik sisu ei pruugi üldsegi kujuneda nii vallatuks kui tavaliselt arvatakse. 

Väljaanne tegi nähtust uurides küsitluse 1000 ameeriklase seas, püüdes välja selgitada, kuidas nende seriaalide vaatamise harjumused (mis tänapäeva voogedastusteenuste ajastul kujuneb üha tavalisemaks hobiks) mõjutavad nende seksuaalelu. Tulemused olutusid küllaltki üllatavateks.

Selgus, et üks neljast vastajast on viimase kuue kuu jooksul eelistanud seksi asemel audiovisuaalselt materjali tarbida ning seda lausa 36% 18-38aastaste vanuserühmas.

«Paljud seksiterapeudid leiavad, et probleem on suurem kui Netflix,» seisab uuringus. «Tehnoloogia üldiselt, sealhulgas nutitelefonid, YouTube ja muud netitegevused röövivad inimeste tähelepanu tegelikult seksilt eemale.» See tähendab, et «Netflix ja tšill» ehk laiemalt üldse üha enama videosisu tarbimine võib tähendada üha langevat iivet, kuna inimesed leiavad ekraanidelt selle turvatunde ja lõõgastuse, mida ennevanasti pakkus füüsiline lähedus.

Kurioossed uuringutulemused jõudsid ka Netflixini, kes asusid kergele kaitsepositsioonile, keeldudes võtmast vastutust langeva iibe pärast. «Me oleme uhked, et meist on saanud tänapäevase kultuuri osa, kuid inimeste seksuaalelus juba aastaid kestva langustrendi tekitamine ületab isegi meie programmeerimisvõimeid.» Üldsegi vaatavat keskmine majapidamine Netflixi «vaid» kaks tundi päevas.

San Diego ülikooli professor Dr. Jean Twenge analüüsib Netflixi negatiivset mõju seksiisule asjaoluga, et seal puuduvad reklaamipausid, mis võimaldaksid enne järgmist osa vähemalt ühe kähkukaga maha saada – uus seriaaliosa ootab juba vaatamist. 

Iseäranis seksivabad «Netflixijad ja tšillijad» on töötavad lapsevanemad, kelle nägemus õhtusest lõõgastusest on justnimelt lihtsalt enese seriaalimaailma kaotamine.

Väidetavalt on mõned teadlikumad paarid leidnud Netflixi seksi tõrjuvale efektile vastumürgi lihtsa triki näol: enne end mõnusalt vaatama asumist tuleb koos paarilisega end lihtsalt paljaks võtta! Nii tegevat loodus ka laisemate tšillijate puhul oma töö sagedamini ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles