Kes on Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi naine? (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Ukraina uueks presidendiks saanud Volodõmõr Zelenskõi ja ta naine Olena
Ukraina uueks presidendiks saanud Volodõmõr Zelenskõi ja ta naine Olena Foto: Sergei Grits / AP/Scanpix

Artikkel ilmus esmakordselt 2019. aasta aprillis, mil Volodõmõr Zelenskõi Ukraina presidendiks valiti. Ukrainas toimuva sõja valguses avaldame loo täismahus uuesti. 

Ukraina tuntud telekoomik Volodõmõr Zelenskõi peaks olema tänulik oma naisele Olenale, kes kulisside taga tegutsedes aitas tal presidendiks saada.

Iga eduka mehe taga on tark naine ja see peab paika ka Ukraina uue presidendi Zelenskõi puhul, teatab iltasanomat.fi.

41-aastane Olena Zelenska on oma hariduselt arhitekt, kuid ta ei ole arhitektina töötanud, vaid ta on aidanud oma mehel sketše kirjutada ja juhtinud ta komöödiastuudiot Kvartal 95.

41-aastane koomik Zelenskõi oli juba enne presidendiks kandideerimist Ukrainas tuntud ja populaarne tänu telesarjale «Rahva teener», kus ta kehastas Ukraina presidendiks saanud üliausat õpetajat Vassõl Holoborodkot.

Olena Zelenska ja Volodõmõr Zelenskõi
Olena Zelenska ja Volodõmõr Zelenskõi Foto: EPA/Scanpix

Holoborodko võitleb presidendina väsimatult korruptsiooni vastu, elab lihtsat elu ja sõidab jalgrattaga tööle.

Ukraina meedia teatel on Holoborodko tegelase arendamise ja ta teksti taga enamjaolt Olena Zelenska, kes nii mõnigi kord on telepresidenti äärmuslikuna kujutanud ja ta suhu üsna roppe sõnu pannud.  

«Olen üks neist, kes kirjutas telesarja käsikirja. Peale minu on veel teisi kirjutajaid,» teatas Zelenska ühes intervjuus. 

Pärast mehe saamist presidendiks küsisid ukraina ajakirjanikud naiselt,  millised ta mehe iseloomujooned on tegelase Vassõl Holoborodko omadega sarnased.

«Minu mees on realist ja kahe jalaga maa peal, ta tegelaskuju hõljub rohkem roosades pilvedes. Kuid neil on ka sarnaseid jooni nagu ausus, headus ja inimlähedus, millega minu arvates ta vahel liiale läheb. Kuid see on vaid minu arvamus,» sõnas Olena Zelenska.

Olena Zelenska
Olena Zelenska Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

«Rahva teener» on Ukraina kanalil 1+1 olnud eetris alates 2015. aastast. Selles huumorisarjas naerdakse igapäevaelu juhtumite üle, kuid seal käsitletakse ka raskemaid teemasid nagu sõda Ida-Ukrainas ja Krimmi annekteerimine. Ukrainlaste sõnul on see telesari nende jaoks psühhoteraapiline.

Olena Zelenska sõnul sai ta mees tõuke kandideerida Ukraina presidendivalimistel kodanikelt, kes kirjutasid talle ja avaldasid arvamust, et Ukrainal peaks olema just Holoborodko-taoline president.

«Olin alguses selle idee vastu ja tahtsin leida inimese, kes seda esimesena soovitas. Kuid kuna Volodõmõr on tuntud, siis hakkasid ta sugulased, sõbrad ja veel paljud teised talle soovitama presidendiks kandideerida. Nad tahtsid saada sellist presidenti, nagu on näha telesarjas,» jätkas naine.

Juristi haridusega Volodõmõr Zelenskõi on poliitiliselt kogenematu, kuid tal on suur meedia- ja esinemiskogemus ning ta oskab avalikku arvamust mõjutada.  

Olena Zelenska jäi mehe presidendikampaania ajal varju, aidates teda kulisside taga. Naise sõnul vajab ta Ukraina esileedi rolliga harjumiseks aega.

Zelenska teatel jätkab ta kirjutamisega, kuid edaspidi abistab ta oma mehel kõnesid ette valmistada.

«Meie pere liider on mees ning mina aitan ja toetan teda nagu oskan. Ma ei pea olema rambivalguses ja ma ei soovi liigset avalikku tähelepanu,» lisas Ukraina uus esileedi.

Ukraina majandusajakirjanike teatel kuulub Olena Zelenskale 0,1 protsenti firmast Kvartal 95 ja veel 25 protsenti kalatoodete firmast Zelari Fish.

Zelenskõi ja ta naine on peaaegu ühevanused, naine on mehest vaid 12 päeva noorem. Nad õppisid samas Krõvõi Rigi keskkoolis, kuid siis ei suhelnud nad üksteisega.

Nad kohtusid uuesti täiskasvanutena, olles koos kaheksa aastat, enne kui nad 2003. aastal abiellusid. Neil on kaks last, 2004 sündinud tütar Oleksandra ja 2013 sündinud poeg Kõrõlo.

Volodõmõr Zelenskõi suudlemas pärast valimisvõitu oma naist Olenat
Volodõmõr Zelenskõi suudlemas pärast valimisvõitu oma naist Olenat Foto: OLEKSANDR KLYMENKO / REUTERS/Scanpix

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles