Prantslased on vihased: skandaalne aktimodell postitas Jumalaema kiriku põlengu teemal siivutu pildi (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põleng Pariisi Notre-Dame'is 15. aprillil 2019
Põleng Pariisi Notre-Dame'is 15. aprillil 2019 Foto: HOUPLINE/SIPA /Scanpix

Prantsusmaa pealinnas Pariisis lahvatas 15. aprill õhtul Notre-Dame’is (Jumalaema kirik) põleng, hävitades kiriku kesklöövi katuse ja võlvid ning kahjustades siseosa.

UNESCO maailmapärandisse kuuluv kirik on osa Prantsusmaa ajaloost ja kultuurist, olles prantslastele väga südamelähedane, teatab thesun.co.uk. 

Prantslasi vihastas belglannast alastimodelli Marisa Papeni postitus, milles ta oli oma alastifoto lisanud ühele selle katedraali põlengufotole. Ta on sellel fotol poseerimas Vatikanis.

Papen kirjutas postituses: «Kirik põleb, saabumas on uus ajastu».

Praegu Islandil oma uut fotoprojekti tegeva modelli teatel hindab ta Notre-Dame’i kultuurilist tähtsust, kuid kui see hoone on määratud hävinema, siis hävinegu.

«Me kõik oleme hävinevad, kas Notre-Dame. Mullast oleme võetud ja mullaks peame saama. Me ei peaks ehitama asju, millel ei ole elu igavese ringkäiguga mitte midagi pistmist,» teatas belglanna.

Papeni sõnul tuleks taevasse vaatamine ja jumala poole kummardamine lõpetada ning jääda kahe jalaga maa peale.

Modelli arvates põlesid Notre-Dame’is ära ka sajad fotod ja videod, millel oli lasteporno. See oli Papeni viide katoliku preestrite aastakümnete pikkusele lapsepilastamisjuhtumitele, mis alles viimastel aastatel on hakanud pinnale tulema.

Modelli sotsiaalmeedia postitused tekitasid nii prantslastest kui paljude teiste riikide esindajates viha.

Dwight John Christopher Kassulke kirjutas Twitteris: «Marisa, ma olen ateist, kuid sinu suhtumine maailmapärandisse jätab väga soovida.»

Bulent H. Albayrak teatas: «Sulle ei lähe ajalugu ja arhitektuur üldse korda? Las hävineb?»

26-aastane endine Playboy modell Papen on kogunud kuulsust oma alastifotodega, poseerides maailma mitmetes religiooselt tähtsates paikades, kaasa arvatud Vatikanis asuva suure krutsifiksi juures.

Marisa Papen on mitmes intervjuus sõnanud, et ta kasvas üles Belgias Flandrias, saades hariduse katoliku koolis, kuid juba 12-aastasena tekkisid tal nii religiooni kui kiriku suhtes kahtlused.

«Sain teismelisena teada, et preestrid olid minu sõpra seksuaalselt hakanud ära kasutama, kui ta oli vaid kuueaastane. See tekitas minus kiriku vastu põlgust ja viha. Ma ei saanud aru, kuidas minu vanaema sai kirikus missadel edasi käia,» sõnas modell.

Papeni poiss-sõber oli ka üks neist, keda katoliku preestrid pilastasid.

«Minu kallimaga juhtus peaagu sama, mis aastaid tagasi sõbraga. Ta oli siis leeris ja sattus ahistavate preestrite kätte. Langetasin siis otsuse, et hakkan religiooni vastu protestima,» selgitas alasti poseeriv naine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Бельгийская модель Playboy Мариса Папен снова перепутала святое для людей место с улицей Красных Фонарей в родном Брюсселе. Эксгибиционистка Мариса приперлась со своей небритой писькой в собор Святой Софии в Стамбуле и подло сунула ее под нос шокированным прихожанам и туристам. Хорошо, хоть, не насрала, прямо там, в центре. Ведь, что может быть проще, чем пронести грязь туда, где этого меньше всего ждут и где для тебя всегда открыты двери? А что такого? Человек раскрепощённый и свободный, а вы не шарите, вот и возмущаетесь. То голые танцы в храме Каира, то эротический фотосет у Стены Плача в Иерусалиме. Я понимаю, Мариса, всего лишь, не совсем здоровый исполнитель с притуплённым инстинктом самосохранения. То, что она называет искусством, по факту является формой сексуального насилия над людьми, которых потрясают и унижают подобные выходки. Это "искусство" создаётся для заказчиков-извращенцев, которым уже недостаточно дрочить на голую бабу. Им подавай бабу не только голую, но и оскверняющую своей агрессивной неуместной сексуальностью всё вокруг. А вы были бы рады Марисе и ее мочалке в церкви? #marisapapen #playboy #эксгибиционизм #религия #неуважение #подлость #стамбул #искусство #мочалка #ИнфернальныеНовеллы #мм

A post shared by Mira Manila (@miramanila) on

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles