Filmistaar Salma Hayeki miljardärist abikaasa teeb Jumalaema kirikule üüratu annetuse

Elu24
Copy
Näitlejanna Salma Hayek Pinault ja abikaasa Francois-Henri Pinault 2018. aastal.
Näitlejanna Salma Hayek Pinault ja abikaasa Francois-Henri Pinault 2018. aastal. Foto: Scanpix / AFP

Hollywoodi näitlejatari Salma Hayeki (52) abikaasa François-Henri Pinault (56) on lubanud, et annetab Notre-Dame'i katedraali ülesehitamiseks 86 miljonit naela (ligi 100 miljonit eurot), vahendab The Sun.

Prantsuse president Emmanuel Macron kinnitas, et katedraal ehitatakse uuesti üles ja palus selle taastamiseks rahvusvahelist abi.

The Sun vahendab ka, et Macroni sõnul käivitatakse täna Notre-Dame'i päästmiseks riiklik rahakogumiskampaania ning ta kutsus kõiki maailma «suurimaid talente» aitama.

Ärimees ja luksusbrände koondava ettevõtte Kering tegevjuht François-Henri Pinault on esimene, kes teeb olulise annetuse, et taastada Prantsusmaa üks ikoonilisemaid ehitisi.

Kering omab selliste luksuskaupade kaubamärke, nagu näiteks Gucci, Yves Saint Laurent, Balenciaga, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Boucheron, Brioni ja Pomellato.

Salma ja François-Henri abiellusid 2009. aastal Pariisis ja neil on üks laps. 

Esmaspäeva õhtul kella kaheksa paiku Eesti aja järgi lahvatas Pariisis Notre-Dame'i katedraalis tulekahju. Veel pole põlengu põhjuseid ametlikult kommenteeritud.
Esmaspäeva õhtul kella kaheksa paiku Eesti aja järgi lahvatas Pariisis Notre-Dame'i katedraalis tulekahju. Veel pole põlengu põhjuseid ametlikult kommenteeritud. Foto: Scanpix / AP

Esmaspäeva õhtul süttis Pariisis Jumalaema kirik, tuli hävitas kogu kesklöövi ja 90-meetrise haritorni.

«Sel õhtul juhtunu on kohutav draama,» ütles Prantsuse president Emmanuel Macron tulekahju järel tehtud avalikus pöördumises. 

«Ma tahan mõelda tuletõjujate peale ja neid tänada,» lisas president. «Rohkem kui 500 tuletõrjujat võitles leekide vastu ja nad jätkavad seda tööd veel mitmel järgmisel päeval. Tahan neid kogu rahva nimel tänada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles